Een scene uit de Italiaanse film 'Croce e Delizia' (2019), die op 7 juli wordt vertoond in het Trefcentrum.
Een scene uit de Italiaanse film 'Croce e Delizia' (2019), die op 7 juli wordt vertoond in het Trefcentrum. (Foto: Arti Film)

Filmavonden vanaf juli in Trefcentrum

Filmhuus Westervoort pakt de draad weer op. Vanaf dinsdag 7 juli worden weer maandelijks films vertoond. Met als verandering ten opzichte van voorgaande jaren dat vanwege de corona-pandemie voorlopig wordt uitgeweken van Huize Vredenburg naar het Trefcentrum van de Vereniging voor Ouderen aan de Dorpstraat 102.

De filmavonden in Huize Vredenburg begonnen in het voorjaar van 2017. Ze kregen al snel het karakter van ‘een-avondje-uit-in-eigen-dorp’. De corona-uitbraak echter had ook gevolgen voor de filmavonden. Nu de maatregelen langzaam versoepelen is er weer wat meer mogelijk en daarom stak het bestuur van Filmhuus Westervoort de koppen bij elkaar. De uitkomst van dat overleg is dat de avonden worden hervat, maar wel op een andere locatie.

Ruimere opzet
Bestuurslid Marije Hendriks: “We nemen met pijn in ons hart voorlopig afscheid van Huize Vredenburg. Een heel sfeervolle locatie waar we ons altijd erg thuis hebben gevoeld. Dat we nu uitwijken naar het Trefcentrum heeft te maken met de ruimere opzet daar. Van de zaal, maar ook van de hal en de bar, en er zijn meer toiletten. We kunnen er gemakkelijker voldoen aan alle voorschriften. Uiteraard zijn we de Vereniging voor Ouderen heel dankbaar voor hun medewerking.”

'Croce e delizia’
Op 7 juli draait de Italiaanse film ‘Croce e delizia’ in het Trefcentrum. Een komedie uit 2019 met in de hoofdrol de rijke kunsthandelaar Tony. Hij heeft zijn twee kinderen en zijn zus uitgenodigd voor de zomervakantie in zijn villa aan de Middellandse Zee. Het gastenhuis van de villa heeft hij verhuurd aan weduwnaar Carlo en zijn zwangere dochter en haar man. Tijdens een diner kondigt Tony aan dat hij opnieuw gaat trouwen. Nieuws dat met grote vreugde wordt ontvangen, totdat blijkt dat Carlo de gelukkige is. Daar is niet iedereen blij mee en dat zorgt voor de nodige hilarische verwikkelingen.

Reserveren verplicht
De film ‘Croce e delizia’ in het Trefcentrum begint op dinsdag 7 juli om 20.00 uur. Halverwege is een pauze. De deur gaat open om 19.30 uur. Een kaartje kost 5 euro. Het eerste kopje koffie of thee is gratis. Slechthorenden kunnen gebruikmaken van de ringleiding. Het is verplicht vooraf te reserveren. Dat kan via de site www.filmhuuswestervoort.nl. Gereserveerde kaarten liggen klaar bij de ingang van het Trefcentrum. Uiteraard worden mensen met klachten als verhoging en verkoudheid verzocht thuis te blijven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden