De laatste carnavalsoptocht in Westervoort was in 2018.
De laatste carnavalsoptocht in Westervoort was in 2018.

Jubileumfeest De Dolbotters verplaatst naar volgend jaar

Dit jaar bestaat de Westervoortse carnavalsvereniging De Dolbotters 66 jaar. In carnavalskringen een jubileumjaar, want zes keer 11, het gekkengetal. Maar het feest wordt uitgesteld vanwege corona. De jubileumcommissie richt zich nu op november 2021 in plaats van op november dit jaar.

Het zit De Dolbotters niet mee. In februari moest de optocht vanwege het slechte weer worden afgelast en ook de herkansing op eerste paasdag ging niet door omdat het coronavirus de kop opstak. De gevolgen van dat virus strekken zich nu ook uit over de rest van het jaar. Dat heeft de jubileumcommissie doen besluiten het jubileumfeest te verplaatsen. Het feest zou groots worden gevierd met een pronkzitting en aansluitend een feestavond in Sports Planet Westervoort.

‘De op dit moment geldende maatregelen in combinatie met de benodigde voorbereidingen en vergunningen die zo'n groots opgezette avond met zich meebrengt, maken een feest dit jaar onhaalbaar’, schrijven De Dolbotters in een persbericht. Wel al kunnen ze de datum van het feest volgend jaar noemen: zaterdag 13 november. De komende maanden wordt bekeken hoe het komende carnavalsseizoen, dat officieel begint op 11 november, kan worden ingekleed.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden