Kulturhus De Nieuwhof aan de Rivierweg in Westervoort.
Kulturhus De Nieuwhof aan de Rivierweg in Westervoort.

Zoeken naar nieuwe mensen voor bestuur van Kulturhus

In april gaf het bestuur van Stichting Kulturhus Westervoort (SKW) de opdracht om activiteiten te ontplooien op sociaal-maatschappelijk terrein terug aan de gemeente. Inmiddels heeft er een gesprek plaatsgevonden en is een zoektocht in gang gezet naar nieuwe Kulturhus-bestuursleden.

“We hebben besloten in gezamenlijkheid te proberen tot een oplossing te komen”, zegt voorzitter Nico Brinkhuis van de SKW. “Een stuurgroep gaat ermee aan de slag."

Het plan per eind mei jongstleden te stoppen heeft het zittende SKW-bestuur laten varen ‘omwille van de continuïteit’. Nico Brinkhuis verwacht dat het mogelijk wel een halfjaar duurt voor er een nieuw bestuur is. “We willen graag snel, maar we hebben te maken met corona en met de aanstaande zomervakantie.”

Het in 2013 geopende Kulturhus is nooit het bruisende gemeenschapscentrum geworden dat de gemeente en het bestuur voor ogen hadden. Het SKW-bestuur wil daarom meer geld voor nieuwe impulsen. De gemeente gaat daar niet in mee. Een nieuw bestuur moet nu zorgen voor nieuw elan.

In de stuurgroep zitten onder anderen de wethouders Theo Kampschreur en Rob Raaijman en de SKW-bestuursleden Nico Brinkhuis en Tom Kemperman.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden