George Ringhilescu (l) en Emil Glänzer met in het midden de 3D-printer.
George Ringhilescu (l) en Emil Glänzer met in het midden de 3D-printer.

3D-oorbeschermers voor mondkapjes

Vanuit de verzorgingshuizen in de Liemers ligt er een vraag van 500 exemplaren. Dat aantal is binnen afzienbare tijd gereed. Of er een vervolg komt kan George Ringhilescu nog niet zeggen. De kans dat de vraag in stand blijft lijkt wel groot, nu het dragen van mondkapjes verplicht wordt in het openbaar vervoer. George: “De commerciële markt gaan we sowieso niet op. Connect to Share is een stichting die zich dienstbaar opstelt. We willen helpen daar waar het kan. Het gaat ons niet om geld verdienen.”

De Duivense Stichting Connect to Share maakt in samenwerking met Makerspace van zo!Diva en de Kunststofshop in Zevenaar oorbeschermers voor mondkapjes. Ze zijn bestemd voor mensen in de Liemers die in de zorg werken. De oorbeschermers rollen uit 3D-printers. Een mooi initiatief van Connect to Share in een tijd dat de stichting haar doelstelling moet laten varen.

Die doelstelling is het verbinden van mensen met elkaar, om zo de leefomstandigheden overal ter wereld te verbeteren. Connect to Share doet dat normaliter met het organiseren van internationale projecten die mensen de mogelijkheden bieden van elkaar te leren. Maar ja, zeker internationaal is er weinig mogelijk in deze tijd. “Precies”, zegt George Ringhilescu, voorzitter van Connect to Share. “Daarom hebben we als bestuur de koppen bij elkaar gestoken en gekeken naar wat wél kan. Wat bleek? Er is behoefte aan oorbeschermers voor mondkapjes. Als je die kapjes lange tijd draagt, gaan de elastiekjes achter je oren irriteren. Met onze oorbeschermers heb je daar geen last meer van.”

Oorbeschermers maken is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar samen met Makerspace en de Kunststofshop lukte het Connect to Share. De Kunststofshop levert voor een schappelijk prijsje PLA, het materiaal waar de beschermers van worden gemaakt. PLA is een milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar plastic, dat steeds vaker wordt gebruikt voor het maken van onder meer verpakkingsmaterialen, bestek en bekers. Makerspace van zo!Diva beschikte over een 3D-printer en samen met een medebestuurslid investeerde George Ringhilescu in een tweede printer.

“De oorbeschermers die we maken zijn heel gewild”, zegt George Ringhilescu (39), een geboren Roemeen die bijna dertig jaar geleden na de val van het communisme met zijn ouders naar Nederland kwam. “We krijgen veel positieve reacties. Mensen vinden onze oorbeschermers prettig in gebruik.”

www.connect-to-share.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden