Wout en Petra Berentsen met zoon Jelle en dochter Femke, die beiden ook werkzaam zijn in het bedrijf.
Wout en Petra Berentsen met zoon Jelle en dochter Femke, die beiden ook werkzaam zijn in het bedrijf.

Horeca blij: ‘We gaan weer beginnen'

Vanaf aanstaande maandag 1 juni, Tweede Pinksterdag, 12.00 uur mogen restaurants en cafés weer open. Met beperkingen, dat wel, maar er kan in ieder geval weer worden gewerkt en weer wat worden verdiend. Wout Berentsen van Zalencentrum Berentsen in Loo is een van de vele horecaondernemers die opgelucht ademhalen.

“Je wilt zo graag, hè”, zegt Wout Berentsen (54). “En dan mag je niet vanwege dat akelige virus. Het was een rottijd.”

Zalencentrum Berentsen aan de Loostraat opent maandag gelijk het grote terras. Daarop is, met inachtneming van de anderhalve meterregel, veel mogelijk qua eten en drinken. Berentsen heeft een lunchkaart, een borrelkaart en een platekaart. Een plate is een bord. Het wil zeggen dat de gerechten niet apart in schalen, maar bij elkaar op een bord worden opgediend. Wout Berentsen: “Denk aan een biefstukje, een schnitzel en een sateetje. Met groenten en aardappeltjes of friet uiteraard. Plateservice is wat minder bewerkelijk en daarom in deze tijd bij uitstek geschikt voor op het terras. We moeten toch proberen afstand te houden.”

Vanaf vrijdag 5 juni is het op vrijdagen, zaterdagen en zondagen ook weer mogelijk à la carte te dineren bij Berentsen. In zaal ’t Timmerhuus en alleen op reservering. De afhaalservice die het bedrijf aan het begin van de crisis heeft ingesteld blijft in stand (van donderdag t/m zondag).

Zalencentrum Berentsen in Loo is een van de oudste horecabedrijven in de regio. Het bestaat al meer dan honderd jaar. Wout Berentsen is de vierde generatie die de scepter zwaait. Zoon Jelle en dochter Femke, die beiden al werkzaam zijn in het zalencentrum, vormen de vijfde generatie.

Het koken, het culinaire, zit de Loose familie Berentsen in het bloed. Tonny Berentsen, de broer van Wout, is chef-kok bij Michelin-sterrenrestaurant De Kromme Dissel in Heelsum en neef Tom Lamers sinds kort chef-kok bij restaurant Het Koetshuis in Bennekom, dat eveneens een Michelin-ster heeft.

Op zo’n prestigieuze onderscheiding is Wout Berentsen niet uit. “Wij zijn een ander soort bedrijf. Geen restaurant maar een zalencentrum. Feesten en partijen zijn voor ons altijd het belangrijkste geweest. Wat niet wegneemt dat we een uitstekende keuken hebben. Heel veelzijdig ook. Van boerenkool met worst tot en met kreeft, je kunt het hier allemaal krijgen. En voor de kwaliteit sta ik persoonlijk in. Ik ben wel een Berentsen hè.”

Wat het zalencentrum in de kaart speelt is dat Loo volop in ontwikkeling is. Wout: “Klopt, daar zijn we heel blij mee. Loo ligt in een prachtige omgeving met veel aantrekkelijke wandel- en fietsroutes. Daar komt bij dat veel huizen in het dorp de laatste jaren zijn opgeknapt. Loo wordt steeds meer de parel van de Liemers. Daar profiteren wij ook van.”

Voor de openingsdagen en -tijden van het à la carte-restaurant en het terras van Zalencentrum Berentsen zie de Facebook-pagina van het bedrijf.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden