De opnames van de film van Sascha Wensveen en Paul Haans in maart in Loo.
De opnames van de film van Sascha Wensveen en Paul Haans in maart in Loo.

Uitstel project ‘Vrijheid in Liemers’

75 jaar vrijheid zou deze maand groots worden gevierd. Speciaal voor de herdenking in deze regio werd het project ‘Vrijheid in de Liemers’ opgestart. Maar niets is sterker dan corona. Het project is doorgeschoven naar september.

Een app, een film en een fietskaart. Daar bestond ‘Vrijheid in de Liemers’ uit. Begin maart waren de filmopnamen. We deden er verslag van en het enthousiasme van de makers, Sascha Wensveen en Paul Haans, was nog groot. Twee weken later kwamen de eerste twijfels. Wat is er mogelijk in mei? Nu blijkt dat dat bitter weinig is.

Ondanks het feit dat de druk eraf is, is de film (die het leven schetst van een Joods gezin dat zit ondergedoken in de Liemers) bijna klaar. Een grote lancering is niet mogelijk en vandaar dat Wensveen en Haans zich beraden op andere mogelijkheden. “Daar zijn we nog niet uit. Het enige wat we ons hebben bedacht is dat we de film insturen naar festivals. Dan is alle moeite toch niet helemaal voor niets geweest.”

Voor de productie van de app (met film en informatieve fietskaart) gunnen de projectleiders zich nu meer tijd. Sascha: “We mikken op na de zomer. 75 jaar bevrijding is dan achter de rug, maar de extra tijd die we nu hebben heeft mogelijk wel tot gevolg dat het resultaat nog beter is. We denken maar zo: een fietstocht langs memorabele plekken kan ook in het najaar de moeite waard zijn.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden