Kulturhus De Nieuwhof aan de Rivierweg in Westervoort.
Kulturhus De Nieuwhof aan de Rivierweg in Westervoort.

Wethouder hoopt dat bestuur van Kulturhus blijft

De Westervoortse wethouder Theo Kampschreur laat desgevraagd weten ‘met teleurstelling te hebben kennisgenomen’ van het besluit van het bestuur van de Stichting Kulturhus Westervoort (SKW) om de opdracht activiteiten te ontplooien op sociaal-maatschappelijk vlak terug te geven aan de gemeente. Hij wil op korte termijn in gesprek.

Theo Kampschreur zegt zich bewust te zijn van het belang van het Kulturhus voor de Westervoortse samenleving. “Daarom kunnen ze ook beschikken over een fors budget en zijn we eerder al financieel bijgesprongen. Nu zijn er nieuwe, aanvullende wensen en ik begrijp dat daar weer extra middelen voor nodig zijn. Wat ons betreft gaan we samen kijken hoe we daar uit komen.”

Het verwijt van het SKW-bestuur dat het met het overleg niet opschiet, deelt de wethouder niet. “Het is te makkelijk om te denken dat er zomaar meer geld beschikbaar komt. Uitgaven moeten passen in het beleid en daar heeft ook de gemeenteraad een stem in.”

Ondertussen hoopt Theo Kampschreur dat het bestuur het voornemen om op te stappen niet ten uitvoer brengt. “Deze mensen verrichten belangrijk werk. Dat moeten we duurzaam borgen en daarin past zeker niet een bestuur dat het bijltje erbij neergooit.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden