Rik Bakker bespeelt een van zijn houten fluiten.
Rik Bakker bespeelt een van zijn houten fluiten.

Rik Bakker maakt speciale coronavirus-videoclip

Veel mensen proberen in deze coronatijden op hun eigen manier troost te bieden aan anderen. Duivenaar Rik Bakker (62) zet muziek online die hij maakt op zijn Indiaans-Amerikaanse fluit.

Hij is vrijwilliger bij Thuvine en speelt daar regelmatig in de huiskamers voor bewoners. De muziek die hij maakt omschrijft Rik Bakker als ‘rustgevend’. Nu hij voorlopig even niet meer in Thuvine mag komen, heeft hij voor de bewoners (en anderen) een speciale coronavirus-videoclip gemaakt van een kwartier. Deze is te beluisteren via YouTube (zoek op ‘Rik Bakker coronavirus’).

Het spelen op houten Indiaans-Amerikaanse fluiten leerde Rik Bakker zichzelf aan. Hij heeft tegenwoordig liefst achttien fluiten. Het was niet toevallig dat hij voor dit instrument koos. Rik: “Ik trek me de ellende van de indianen in Noord-Amerika aan. Overal in hun woongebieden worden oliepijpleidingen aangelegd, waardoor de leefbaarheid achteruit gaat. Net als voor de Indianen zet ik me ook in voor diersoorten in de wereld die worden bedreigd. Met mijn muziek probeer ik het leed dat dieren wordt aangedaan onder de aandacht te brengen.”

Fluitmuziek van Rik Bakker kan ook online worden beluisterd via Facebook en Twitter.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden