Joke Koers (archief).
Joke Koers (archief).

Op de top van Kilimanjaro: 'Een geweldige ervaring'

Joke Koers uit Westervoort beklom begin maart de Kilimanjaro in Tanzania, de hoogste berg van Afrika. Ze bereikte de top en haalde met allerlei acties 2700 euro op voor het goede doel. Voor Doingoood, een organisatie die zich inzet voor ongehuwde moeders en kwetsbare kinderen in Afrika.

Joke Koers: "Het was echt een geweldige ervaring. Loodzwaar, dat wel. Het is dat we zulke goede begeleiders hadden anders had ik het niet gehaald. Ik had bijvoorbeeld behoorlijk last van hoogteziekte. Je gaat toch naar een hoogte van bijna 6.000 meter. Maar ik heb het gered, fantastisch."

De praktijk bleek anders dan ze zich vooraf had voorgesteld. Joke: "Ik heb voor ik ging wat filmpjes bekeken op YouTube, maar daar zie je niet alle obstakels die je moet overwinnen. Je loopt heel veel over keien en rotsen. Dat is erg vermoeiend. Mooi was dat we vertrokken vanuit een tropisch regenwoud en dat je zes dagen later op de top in de sneeuw staat."

Joke Koers is blij dat ze weer thuis is. Hoe dan ook een onvergetelijke ervaring rijker. "De dag voor we gingen lopen hebben we in de stad Arusha ook een project bezocht van Doingoood. Een school voor kinderen met een beperking. Als je dat ziet ben je blij dat je voor zo'n mooi project geld hebt ingezameld."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden