Uitgesteld of afgelast i.v.m. coronavirus

Roefeldag

De organisatoren hebben de 27ste editie van de Duivense Roefeldag verschoven naar volgend jaar. De Roefeldag zou op 13 juni worden gehouden. De Stichting Roefeldag Duiven heeft volgens voorzitter Gerard van Ham alle mogelijkheden bekeken om op een later moment te besluiten of de Roefeldag toch door kan gaan. "Maar door de regeringsmaatregel om pas 1 juni weer verder te kijken, is er voor de organisatie onvoldoende tijd om dit omvangrijke evenement goed en veilig neer te zetten."

Vierdaagse

Er worden dit jaar in Westervoort in Duiven geen avondwandelvierdaagse gehouden. In Westervoort zou van 16 tot en met 19 juni worden gewandeld. In Duiven van 2 tot en met 5 juni. Voorzitter Gert-Jan Kooistra van de Stichting Avondvierdaagse Duiven, Groessen en Loo: "Alhoewel ons evenement na 1 juni wordt gehouden, willen wij geen onnodig risico nemen om de gezondheid en veiligheid van onze vrijwilligers en alle deelnemers in gevaar te brengen."

BuitenBios

Ook de BuitenBios Duiven van zo!Diva, die was gepland op zaterdag 13 juni, gaat niet door. Het Remigiusplein zou die dag een openluchtbioscoop worden. Vanaf het middaguur zouden gratis vijf films worden vertoond op een groot scherm.

Ontmoetingsdag voor ouderen

De ontmoetingsdag voor ouderen in zaal Gieling in Groessen is verzet naar dinsdag 3 november.

Bel Canto stel jubileumconcert uit

Gemengd zangkoor Bel Canto heeft de feestelijkheden rond het 60-jarig bestaan moeten annuleren. Het jubileumconcert is onder voorbehoud uitgesteld naar december. Het concert, met een jubileumlunch, zou eigenlijk in mei plaatsvinden, maar het coronavirus heeft roet in het eten gegooid. De leden van Bel Canto zijn 70- en 80-plussers en behoren dus tot de risicogroep. Eerder werden daarom de wekelijkse repetities al opgeschort. Nu gaan alle activiteiten voorlopig niet door.

Alpe d’HuZes uitgesteld naar 3 juni 2021

De Alpe d’HuZes 2020 gaat door de Coronacrisis niet door. Een grote tegenvaller, maar zeker begrijpelijk. Sjon en Britt Gieling: ‘Wij geven niet op. Volgend jaar 3 juni 2021 gaan we met dit team de berg op. Alle sponsors die voor 2020 al hebben bijgedragen in welke vorm dan ook, zijn we nu al dankbaar voor hun ondersteuning.’

In 2020 geen ‘Westervoort in Beweging’

Het jaarlijks zomerfeest in het slotweekend van de school-zomervakantie is voor dit jaar afgelast. In 2021 valt ‘Westervoort in Beweging’ op 3, 4 en 5 september.

Groessen schuift 'processie-nieuwe-stijl' door naar 2021

Processies zijn een mooie traditie en tradities, dat weet iedereen, die moet je in ere houden. Dat wil het Processiecomité Groessen ook graag. Toch hebben ze moeten besluiten de processie die stond gepland voor zondag 7 juni 2020 af te gelasten. Wim Herbes van het Processiecomité Groessen benadrukt dat er in 2021 zeker weer een omdracht wordt gehouden in Groessen. “We hebben nu nog meer tijd invulling te geven aan een vernieuwde vorm.”

Uitstel project ‘Vrijheid in Liemers’

75 jaar vrijheid zou deze maand groots worden gevierd. Speciaal voor de herdenking in deze regio werd het project ‘Vrijheid in de Liemers’ opgestart. Maar niets is sterker dan corona. Het project is doorgeschoven naar september.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden