Zorgverlener ABC Zorgcomfort heeft voor de vestiging De Wilgenpas in Westervoort beveiliging ingehuurd.
Zorgverlener ABC Zorgcomfort heeft voor de vestiging De Wilgenpas in Westervoort beveiliging ingehuurd.

Beveiliging bij Wilgenpas

Zorgverlener ABC Zorgcomfort heeft voor de vestiging De Wilgenpas in Westervoort beveiliging ingehuurd, nadat familieleden van bewoners voor overlast hadden gezorgd. Volgens bestuurder Bart van Achterberg kost de beveiliging ruim 5000 euro per week.

Het probleem bij De Wilgenpas ontstond donderdag 19 maart toen het kabinet besloot dat ook verpleeghuizen en (kleinschalige) woon-zorgvoorzieningen voor ouderen vanwege de coronacrisis op slot moeten. Dit betekent dat de bewoners geen familie meer mogen ontvangen. Alleen medewerkers van ABC Zorgcomfort en bijvoorbeeld huisartsen mogen naar binnen. Familieleden kunnen boodschappen voor hun (groot)ouders aan de deur afgeven. Bart van Achterberg is verbolgen over het gedrag van sommige familieleden: “Ik begrijp hun bezorgdheid, maar de veiligheid van de bewoners en onze hardwerkende zorgverleners gaat boven hun belang. Daarom ben ik best boos. Bovendien kost de beveiliging ruim 5000 euro per week. Dat geld besteed ik liever aan zorg.” Voor Westerstaete, de tweede locatie van ABC Zorgcomfort in Westervoort, hoefde geen beveiliging te worden ingehuurd.

Er is ook positief nieuws over De Wilgenpas. Enkele leden van een muziekvereniging brachten een serenade voor de bewoners en er werden bloemen bezorgd door IKEA.

Voor de bewoners van beide De Wilgenpas en Westerstaete heeft de coronacrisis ingrijpende gevolgen. Ze moeten in hun appartement blijven en de gezamenlijke activiteiten en maaltijden zijn geschrapt. Volgens Bart van Achterberg voelen mensen zich daardoor eenzamer en meer gespannen. “Maar over het algemeen wordt het goed opgepakt. Onze zorgmedewerkers helpen daarbij door extra aandacht te geven en de tijd te nemen voor een praatje.”

Die tijd is er omdat ABC Zorgcomfort vooralsnog weinig ziekteverzuim heeft. Ook springt het kantoorpersoneel waar mogelijk bij, zodat de zorgmedewerkers zich op de zorg kunnen concentreren. Van Achterberg heeft zelf bijvoorbeeld al staan afwassen. “De sfeer is meer dan goed”, zegt hij. Bovendien helpen de medewerkers van de dagbesteding in Loo. De dagbesteding in Loo werd eerder al vanwege de coronacrisis gesloten. Er is nog wel regelmatig telefonisch contact met de bezoekers van de dagbesteding. Ook voor hen hoopt Bart van Achterberg dat de situatie snel weer normaal wordt. Mocht de crisis verergeren, dan is ABC Zorgcomfort daar volgens hem goed op voorbereid. Hij prijst de contacten met de huisartsen en de veiligheidsregio.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden