Activiteiten 75 jaar vrijheid Westervoort gaan niet door

Alle activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid Westervoort die de Historische Kring Westervoort op stapel had staan in april en mei gaan niet door. Dat heeft het dagelijks bestuur van de Kring in samenspraak met direct betrokkenen op donderdag 19 maart besloten. Reden voor de afgelasting is natuurlijk het coronavirus dat steeds verder om zich heen grijpt.

In het kader van 75 jaar vrijheid heeft de Historische Kring een groots evenement rondom de operatie 'Quick Anger' gepland, zijn er exposities in winkelcentrum De Wyborgh en Huize Vredenburg en een openstelling van Fort Westervoort. Ook wil de Historische Kring geschiedenislessen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen ondersteunen.

Gezondheid
Historische Kring meldt in een persverklaring dat de activiteiten zijn afgelast omdat het bestuur de gezondheid van de (veelal oudere) vrijwilligers en bezoekers, alsook de gezondheidssituatie in hun omgeving van het allergrootste belang vindt. Het bestuur gaat ervan uit dat een uitgebreidere herdenking van de jaren ’44-’45 en de viering van 75 jaar vrijheid in Westervoort in 2021 alsnog plaats zal vinden.

Enge Buren
Ook het optreden van het cabarettrio Enge Buren op 3 april in zaal Wieleman gaat niet door. De voorstelling is verschoven naar zondag 30 augustus. De Historische Kring wil met de opbrengst van het optreden van Enge Buren de herdenking van 75 jaar vrijheid mede-financieren. De reeds verkochte kaarten voor Enge Buren blijven geldig. Daarnaast geeft de Historische Kring mensen die willen of moeten afzien van bezoek aan deze show de gelegenheid hun kaart(en) te retourneren. Mensen die de kaarten hebben verkregen via de website van de Historische Kring kunnen hun kaarten inleveren bij Zalencentrum Wieleman, waarna de penningmeester van de Historische Kring het bedrag terugstort op de rekening van de koper. Degenen die de kaarten hebben aangeschaft bij CIGO, Wieleman of een tussenpersoon vraagt de Kring om met de kaart(en) naar hun verkooppunt of contactpersoon terug te gaan, waarna tegen inlevering van de kaarten het geld wordt teruggegeven of -gestort. Vragen of verzoeken om meer informatie kunnen worden gemaild naar info@hkwestervoort.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden