Jos Geerts met zijn zus Jeanine voor de viswinkel in De Wyborgh.
Jos Geerts met zijn zus Jeanine voor de viswinkel in De Wyborgh.

Nieuw in De Wyborgh: Visch van Jos

Dinsdag 17 maart opende Visch van Jos in winkelcentrum De Wyborgh in Westervoort. De viswinkel vestigde zich in het pand waarin tot eind februari Visspecialist De Botter zat. De nieuwe eigenaar is Jos Geerts uit Veenendaal. Een visboer die het op zijn eigen manier gaat doen.

Als tiener rolde Jos Geerts al ‘in de vis’. Hij ging werken als zaterdaghulp bij een visboer en dat beviel goed. Op 22-jarige leeftijd zette hij als zelfstandige de stap naar de ambulante handel. Wekelijks met een viswagen langs vijf vaste standplaatsen bij supermarkten in Rhenen en de Betuwe. En nu ruilt hij, als 32-jarige, de viswagen in voor een winkel. In Westervoort, een voor Jos Geerts andere regio.

Bible belt-gebied
Jos: “Ik kom een beetje uit het bible belt-gebied. Dat is ongetwijfeld anders dan Westervoort. Op de laatste dag van De Botter liep ik met eigenaar Hillebrand van Goor mee en heb ik de klanten al een beetje leren kennen. Het is hier veel meer recht voor z’n raap en dat spreekt me wel aan. Veel klanten zijn ook echt vaste klanten. Ik hoop natuurlijk dat de vaste klanten van De Botter ook vaste klanten worden van Visch van Jos.” Hij heeft daar wel vertrouwen in. Natuurlijk gaat Jos Geerts het op zijn eigen manier doen, maar uiteindelijk draait het om de kwaliteit van de vis en de service in combinatie met klantvriendelijkheid.

Jos: “Ik wil me onderscheiden met versproducten. Haring vers van het mes en gebakken vis die echt ter plekke wordt gebakken. Verder moeten klanten vooral aangeven wat ze willen. Ik ben er voor hen.” Hij kijkt uit naar het kunnen werken vanuit een winkel. “De ambulante handel was leuk en ik heb het al die jaren met plezier gedaan, maar de stap naar een fysieke winkel is wel een heel bewuste. Ik wilde af van het gesleep. Een winkel is praktischer en uiteindelijk komt dat het product dat je levert ten goede. Ik zag ook gelijk toen ik in contact kwam met Hillebrand van Goor dat deze zaak iets voor mij is. En andersom zag Hillebrand dat een ervaren visboer als ik een prima opvolger zou zijn. Hij wilde bovendien graag dat hier niet nog meer leegstand zou komen. Binnen drie maanden waren we het eens.”

Vernieuwd
Ruim twee weken nam Jos Geerts de tijd om De Botter om te toveren in Visch van Jos. De zaak is vernieuwd en gemoderniseerd. Jos: “Dat hebben we fors aangepakt. Een nieuwe toonbank bijvoorbeeld, een nieuw plafond en een nieuw afzuigsysteem dat aan alle milieueisen voldoet. Ik run de zaak samen met parttimers uit mijn eigen kring, maar het zou goed kunnen dat na verloop van tijd ook mensen uit Westervoort achter de toonbank staan.”

Trouwens Jos, waarom Visch van Jos en niet gewoon Vis van Jos? “Met ‘sch’ is wat meer trendy. Ik heb dat laten uitzoeken door een bureau. Zij adviseerden ‘visch’. Ik vind het wel grappig, je moet met de tijd mee.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden