NLdoet-klus door ondanks corona

Vrijdag 13 en zaterdag 14 maart zou de actie NLdoet van het Oranje Fonds worden gehouden. Van de 8.700 klussen die waren aangemeld, gingen er vanwege de coronacrisis maar een paar door. Ook die in de moestuin van De Herberg in Westervoort.

Het plan was lang geleden al opgevat: een overkapping bouwen, waaronder de geoogste groenten kunnen drogen. NLdoet droeg bij in de kosten en de plannen voor de aanpak waren gemaakt. Vorige week woensdag al werd begonnen. De overkapping was echter nog niet gereed en daarom spraken de zes vrijwilligers van de moestuin af de klus op zaterdag af te maken. Zo gezegd zo gedaan, ook al was tegen die tijd de vrijwilligersactie van het Oranje Fonds afgeblazen.

Klaas Westerbeek van de moestuinwerkgroep legt uit waarom de klus werd afgemaakt. “Een onderdeel van NLdoet is dat willekeurige mensen op een klus kunnen inschrijven. Wij hadden één aanmelding, maar die persoon haakte af. Dus hadden we niemand van buitenaf. De zes mensen die op woensdag aan het werk waren behoren allemaal tot het bestuur of tot het vaste klusgroepje van de moestuin. Daarom hebben we gezegd: we maken het met z’n zessen af. Als er wel buitenstaanders betrokken waren geweest, hadden we het zeker niet door laten gaan."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden