De honderjarige Westervoortse Fanfare Oefening Baart Kunst in vol ornaat.
De honderjarige Westervoortse Fanfare Oefening Baart Kunst in vol ornaat.

Concert Fanfare OBK voor basisscholen

Fanfare Oefening Baart Kunst uit Westervoort bestaat 100 jaar. Om dit eeuwfeest te vieren zijn het hele jaar door activiteiten georganiseerd voor uiteenlopende doelgroepen.

Het jubileumjaar werd gestart met een nieuwjaarsconcert voor senioren uit de Westervoortse verzorgingstehuizen. Onder de titel ‘Maestro vs Manager’ is er een clinic leiderschap voor ondernemers op 8 april in zalencentrum Wieleman. Op vrijdag 27 maart is er een concert speciaal voor alle schoolkinderen.

Voor en door jeugd
Om de fanfare muziek extra onder de aandacht van de jeugd te brengen is er een concert voor alle kinderen uit Westervoort die in groep 5 en 6 zitten. "In samenwerking met de vakleerkracht van IKC de Brug zijn alle scholen geënthousiasmeerd en met resultaat: alle scholen komen daadwerkelijk naar dit unieke concert", aldus OBK-woordvoerder Ronny Arends. "Een concert voor en door de jeugd. 250 schoolkinderen luisteren, zingen, spelen, bewegen, dansen en ademen een uur lang muziek. Meer muziek in de klas."

'Coole muziek'
Deze middag geen traditionele marsmuziek maar ‘coole’ muziek zoals ‘pirates of the caribbean’ , ‘links rechts’ van de Snollebollekes en meezingers als ‘Als het avond is’ van Suzan en Freek in de grote zaal van Sports Planet De Pals in Westervoort. Gepresenteerd door vakleerkracht Willen-Jan Schuurman en een 35-koppig fanfare orkest. Eén van de hoogtepunten is het stuk ‘van Toeten en Blazen’ waarbij een verteller de kinderen meeneemt langs alle instrumenten van het Fanfareorkest.

Meer muziek in de klas
Fanfare OBK is actief om muziek maken bij de Westervoortse jeugd te stimuleren. OBK heeft zich aangesloten bij “meer muziek in de klas” dat als doel stelt het muziekonderwijs op scholen te verduurzamen. "Naast andere lopende projecten op scholen (Windkracht 6) is dit concert een leuke gelegenheid voor de jeugd om kennis te maken met het fanfareorkest", meent voorzitter Ronnie Gerretzen van OBK.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden