65e carnavalsoptocht door Doldorp

Zondag 16 februari trekt voor de 65e keer een lange carnavalsstoet met feestvierders door de Westervoortse straten. Volgens de organisatoren wordt het een ware polonaise door Doldorp.

De lange bonte stoet vertrekt om 13.11 uur vanaf de feestburcht van de Dolbotters (Zalencentrum Wieleman). Vanwege het grote aantal inschrijvingen (nu al 60 eenheden waarvan 40 wagens) is de welbekende lus door de Van der Hoevenstraat en Emmerik weer terug. De stoet rijdt via de Klapstraat, Van der Hoevenstraat, Emmerik, Klapstraat, Liemersallee, Kreytierstraat, Vredenburgstraat, Schoolstraat, Kerkstraat via het Dorpsplein en de Dorpstraat weer terug naar de feestelijke finish met dj Boris bij Wieleman. Bij goed weer is ook de buitenbar geopend.

De prijsuitreiking met een prijzenpot van 700 euro, die mogelijk is gemaakt door sponsoren, vindt aansluitend plaats tijdens een groot carnavalsfeest in Wieleman. Er zijn onder andere prijzen voor loopgroepen, lokale en regionale wagens, jeugd, individuelen, muziekkorpsen en ook is er een prijs voor het beste politieke item.

Parkeren kan bij Jumbo Mennings en winkelcentrum Winkelcentrum De Wyborgh op de grote parkeerplaatsen.
Voor bezoekers die komen met de trein of de bus is het slechts een minuut lopen naar de Kerkstraat, het Dorpsplein of de Dorpstraat.

Nog altijd is de carnavalsoptocht in Westervoort volgens de organisatoren een van de mooiste en grootste optochten in de regio. De Westervoortse optocht is in het weekend voorafgaand aan het carnaval. De deelnemers komen naast Westervoort uit veel omliggende gemeenten.

Inschrijven is mogelijk via www.dedolbotters.nl tot donderdagavond 13 februari. Op deze avond is ook de informatiebijeenkomst voor alle deelnemers in Zalencentrum Wieleman .

Kijk voor meer informatie over carnavalsvereniging De Dolbotters en de carnavalsactiviteiten op www.dedolbotters.nl, facebook: http://www.facebook.com/dedolbotters

Meer berichten