Enge Buren nog één keer in Westervoort

Op vrijdag 3 april verzorgt Enge Buren voor de laatste keer een muzikale cabaretshow in zalencentrum Wieleman in Westervoort. De cabaretshow is het resultaat van een samenwerking tussen de Historische Kring Westervoort (HKW) en het zalencentrum.

De organisatoren geven het Westervoortse publiek daarmee de mogelijkheid om nog een keer van het stoppende cabarettrio te kunnen genieten. "Tegelijkertijd moet de opbrengst de HKW meer financiële armslag geven om de verschillende activiteiten rondom 75 jaar vrijheid te kunnen realiseren", aldus woordvoerder Hans Hovens van de projectgroep 75 jaar HKWestervoort.

Rijke repertoire Enge Buren
Na ruim 25 jaar stopt het muzikale cabarettrio Enge Buren. Bob, Bep & Bram zullen tijdens de cabaretavond in zalencentrum Wieleman het publiek laten genieten van een greep van hun rijke repertoire. Het werk van Enge Buren bestaat uit parodieën op en bewerkingen van bestaande liederen uit de (pop)muziek. Een van hun bekendste werken is wellicht Pizza Calzone, een bewerking van een hit van Eros Ramazzotti. Hovens: "Het muzikale cabarettrio staat bekend om hun interactie met het publiek en hun liedjes mogen worden meegezongen."

Activiteiten 75 jaar vrijheid
HKW en zalencentrum Wieleman zijn blij dat ze het cabarettrio voor een laatste optreden naar Westervoort hebben kunnen halen. Met de cabaretshow hopen de organistoren de financiële mogelijkheden van HKW te kunnen vergroten om zo alle voorgenomen activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid te kunnen realiseren. Tot die activiteiten behoren de exposities in Huize Vredenburg, Fort Westervoort en winkelcentrum De Wyborgh, een bijdrage in de geschiedenislessen bij groepen 7 en 8 van de basisscholen in Westervoort, de herdenking op 11 april en het afsluitende spektakel met vuurwerk bij de Veerdam/IJsseldijk op zaterdag avond 11 april.

Sponsorpakketjes
In eerste instantie wil de organisatie sponsorpakketjes verkopen voor 90 euro. Daarvoor ontvangt de sponsor 2 toegangsbewijzen voor gereserveerde plaatsen in de zaal, 8 consumptiemunten en een unieke foto, gemaakt van de sponsoren bij een speciale promotiebanner. Op 2 maart begint de losse kaartverkoop.

Programma 3 april
Het programma start op 3 april om 19.30 uur met een inloop. Om 20.30 uur zal de cabaretshow in de 'theaterzaal' van zalencentrum Wieleman beginnen. Halverwege de show is er een korte pauze en na afloop zal er een afterparty zijn, verzorgd door het Westervoortse duo Monroe.

Kijk voor meer informatie op de website van HKW: www.hkwestervoort.nl

Meer berichten