Manchetknopen in soorten en smaken

Manchetknopen zijn steeds minder bekend bij het grote publiek. Vergeten pareltjes, want ze kunnen een extraatje aan een stijlvolle outfit toevoegen. Bepaalde klassieke beroepen, zoals advocaten of bankwezen, blijven steevast manchetknopen dragen. Hoe kunnen manchetknopen jouw outfit naar een hoger niveau tillen? Benieuwd? Lees snel verder.

sponsored content

Wat is een manchetknoop?

De saaie, vastgenaaide knoop aan je overhemd beu? Dan zijn manchetknopen iets voor jou. Subtiliteit en luxe typeren de manchetknoop, het hulpmiddel bij uitstek om de manchet van het overhemd dicht te maken. De manchetknoop is los en kun je bij elk hemd met dubbele manchetten gebruiken. Eindeloze combinaties mogelijk!

Heeft de manchetknoop andere functies?

Naast het gebruiksgemak van een losse knoop, zijn manchetknopen ook ideaal om een finishing touch aan je outfit te geven. Je witte overhemd laten contrasteren met een rode manchetknoop? Het kan zomaar. Of toch liever een zwart overhemd met een witte manchetknoop? Met manchetknopen wijzig je je outfit in een handomdraai.

Wat voor soort manchetknoop kies je?

Kunststof of toch voor parelmoer? Manchetknopen heb je in talloze soorten en materialen. Het voordeel van de verscheidenheid in manchetknopen, is dat je eindeloos kunt combineren in kleuren, vormen, maten en materialen. De volgende manchetknopen zijn het populairst:

  • Franse manchetknopen
  • Klassieke manchetknopen
  • Zijden manchetknopen
  • Torpedo-manchetknopen


Daarnaast zijn er een drietal verschillende sluitingen voor manchetknopen: vast, draaibaar of ketting sluiting.

Wanneer gebruik ik manchetknopen?

Manchetknopen worden geassocieerd met luxe en zijn daarom perfect bij formele gelegenheden. Een chic diner met een belangrijke zakenrelatie? Dan kunnen manchetknopen de perfecte aanvulling op je outfit zijn. 

Hoe zie je of een overhemd een manchetknoop nodig heeft?

Gelukkig is een overhemd dat manchetknopen nodig heeft, vrij makkelijk te herkennen. Zie je geen knopen op de manchetten (aan het uiteinde van de mouwen)? Dan heb je manchetknopen nodig. Verder zijn er ook overhemden met een dubbele manchet. In dat geval kun je de mouwen aan elkaar bevestigen met een manchetknoop. De twee openingen bij de manchetten zijn bedoeld voor de manchetknopen.

Ben je na het lezen van deze minigids over manchetknopen op zoek naar een manchetknoop om jouw outfit af te maken? Dan moet je eens naar overhemden.com surfen. Daar vind je stijlvolle, luxe manchetknopen van de meest luxueuze merken. Bezorg je outfit dat extraatje.

Meer berichten