Bewoners en vrienden bij de mini dierenweide van Woonzorgcentrum De Wilgenpas in Westervoort.
Bewoners en vrienden bij de mini dierenweide van Woonzorgcentrum De Wilgenpas in Westervoort.

De Wilgenpas is blij met hooimijt

Dankzij de 'Vrienden van ABC Zorgcomfort' is het leven van de bewoners van De Wilgenpas in Westervoort een stukje aangenamer geworden. Met een donatie van 'vrienden' is de kleine dierenweide bij het woonzorgcentrum sinds kort namelijk voorzien van een hooimijt, die wordt gebruikt als onderkomen voor de dieren en de opslag van hooi, stro en materialen.

Hoewel de dierenweide een minimale afmeting heeft en maar twee geiten en vijftien kippen telt, is het een populaire plek voor de bewoners, die er vanuit hun appartement of zittend op een bankje gezellig met elkaar keuvelend van genieten. Ook bij moeders met kleine kinderen uit de buurt is de minikinderboerderij, die wordt gerund door vrijwilligers, in trek. "Het lijkt een eenvoudige dierenweide, maar het heeft een enorme impact op onze bewoners.

We zijn super blij met de vrienden want het geld dat wij als ABC ontvangen, is voor de zorg van de bewoners en dit zijn welzijnsactiviteiten waar wij het niet aan mogen uitgeven", aldus directeur Bart van Achterberg van ABC Zorgcomfort.

Meer berichten