Extra deelnemers nodig voor bevrijdingsvuurestafette

Over ongeveer 100 dagen neemt de gemeente Westervoort voor de zevende keer deel aan de jaarlijkse bevrijdingsvuurestafette op 5 mei. Er worden dit jaar tien extra deelnemers gezocht. Nieuw dit jaar is een (gratis) training voor deelnemers als voorbereiding op deze loop.

In de loop der jaren is de nationale bevrijdingsvuurestafette uitgegroeid tot een nationaal evenement, waarbij ruim 2.000 sporters vanuit heel Nederland naar Wageningen komen om het vuur op te halen. Met dit vuur wordt op 5 mei de vlam ontstoken in de eigen gemeente. De Westervoortse deelnemers lopen in estafette de 62 kilometer van Wageningen naar Westervoort met het bevrijdingsvuur.

Dit jaar biedt het Beweegteam Westervoort een kans voor (nieuwe) lopers om gratis mee te doen aan de voorbereidingen van deze loop. Er zullen diverse trainingsmomenten in de week komen. Vooral beginners moeten hun trainingsschema geleidelijk opbouwen qua omvang en intensiteit.

Er zullen diverse trainingsmomenten in de week komen. Dit tot ongeveer aan de bevrijdingsvuurestafette. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij: timo@kulturhuswestervoort.nl o.v.v. bevrijdingsvuurestafette.

Meer berichten