De hulpdiensten in actie.
De hulpdiensten in actie. (Foto: René Nijhuis)

Politie: woningbrand was gezinsdrama

De woningbrand die op vrijdag 24 januari drie personen het leven kostte, blijkt een gezinsdrama. Volgens de politie waren de bewoners van het huis aan de Roodwilligenstraat in Duiven al vóór de brand om het leven gebracht. Het gaat om een man van 64 jaar, een vrouw van 58 jaar en hun 20-jarige dochter.

Hoe de drie slachtoffers zijn gedood, is niet bekend. De politie heeft het onderzoek afgesloten en meegedeeld dat er verder geen details naar buiten zullen komen. De identiteit van de bewoners werd maandag pas bekendgemaakt, maar toen was al duidelijk dat het om de bewoners ging. Waarnemend burgemeester Jacques Niederer reageert geschokt: "Dat drie mensen uit Duiven zijn overleden was al een schok. Dat dit nu een triest gezinsdrama blijkt te zijn, roept nog meer gevoelens van ontzetting op. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, vrienden en overige betrokkenen."

Voorbijgangers
De brand werd vrijdag even na acht uur 's ochtends ontdekt door voorbijgangers, die rook uit de woning zagen komen. Een overbuurman heeft tevergeefs op de rolluiken staan bonken. De Duivense brandweer, die hulp kreeg van korpsen uit de omgeving, was snel ter plaatse. Het blussen liep vertraging op, omdat eerst de rolluiken op de bovenverdieping moesten worden doorgeknipt. Daarna was de brand snel onder controle. Er is gebruikgemaakt van een hoogwerker en vier bluswagens. Ook andere hulpdiensten waren aanwezig, waaronder een traumahelikopter.

Onderzoek
Toen de brandweer eenmaal naar binnen kon, werden de drie slachtoffers gevonden. De politie begon vrijdag direct begonnen met het (forensisch) onderzoek naar hun identiteit en de oorzaak van de brand. In de nacht van vrijdag op zaterdag hielden agenten de vrijstaande woning in de gaten om te voorkomen dat sporen verloren zouden gaan. De hulpverleners kregen vrijdag bezoek van locoburgemeester Gemma Tiedink, die hen een hart onder de riem stak.

Bij de verbrande woning zijn bloemen gelegd. Korfbalclub Duko, waarvan de dochter lid is geweest, speelde afgelopen weekend met rouwbanden. In de kapel van de Protestantse gemeente in Duiven, aan de Rijksweg, konden kaarsen worden aangestoken en in een gedenkboek worden geschreven.

De 20-jarige dochter zou gaan werken in de nieuwe bouwmarkt van Hornbach op bedrijventerrein Nieuwgraaf. In verband met de tragische gebeurtenissen heeft Hornbach besloten de opening  op woensdag 29 januari aan te passen.

Meer berichten