Alle aanwezigen hopen dat de eerste editie van de pubkwis over Westervoort een vervolg krijgt.
Alle aanwezigen hopen dat de eerste editie van de pubkwis over Westervoort een vervolg krijgt.

1ste editie pubkwis over Westervoort

Het Westervoort-gevuul beleefde vrijdag 24 januari een hoogtijdag tijdens de eerste editie van de pubkwis over Westervoort. Maar liefst 23 teams namen deel aan de kwis, die in zaal Wieleman werd gehouden.

De deelnemers vormden een gemêleerd gezelschap van jong en oud en zorgden voor een fantastische ambiance in een bomvolle zaal. "Zelfs de Duivenaren vonden het leuk, terwijl het toch op en top Westervoort-gevuul was", aldus mede-organisator Ronnie Gerretzen, die samen met Kees Krechting en John Kemper ook de presentatie verzorgde.

De samenstellers hadden kosten noch moeite gespaard om er een spraakmakenden kwis van te maken, De meeste vragen gingen uiteraard over Westervoort. Maar er waren ook algemene vragen, die met een originele link naar het IJsseldorp werden gesteld. Alle vragen werden ook met een dia geïllustreerd.

De kwis werd gewonnen door de groep 'Blont'. Dat gezelschap bestond uit Meggie en Rien Spronk, Ferdinand van den Oord, Rianne Bergervoet, Karin Addink-Putman en Bart Krutwagen. Zij behaalden 68 punten. Tweede werd 'Achter de Spoordiek1' met 65,5 punten en de derde plaats was voor OoBeeKaa met 64 punten.

Meer berichten