De hoofdrollen in de film 'Five feet apart' worden gespeeld door Stella Grant en William Newman. Beiden lijden aan een taaislijmziekte.
De hoofdrollen in de film 'Five feet apart' worden gespeeld door Stella Grant en William Newman. Beiden lijden aan een taaislijmziekte. (Foto: Universal Pictures)

'Five feet apart' 12 februari in Filmhuus Westervoort

De Amerikaanse film 'Five feet apart' is woensdag 12 februari te zien op het witte doek van Filmhuus Westervoort in Huize Vredenburg. Een kaartje kost 5 euro.

'Five feet apart' is een romantisch drama uit 2019, dat draait om twee jonge mensen die lijden aan een taaislijmziekte. Stella Grant (Haley Lu Richardson) is verslaafd aan haar laptop en dol op haar vriendinnen, maar vanwege de ziekte brengt ze een groot deel van haar tijd door in het ziekenhuis. Haar hoop is gevestigd op een orgaandonatie. Stella's geregelde leventje wordt op de proef gesteld als ze William Newman (Cole Sprouse) ontmoet. William heeft dezelfde ziekte en volgt een experimentele behandeling. Ze flirten, maar vanwege infectiegevaar moeten ze een veilige afstand tot elkaar bewaren. Dat is lastig.

De filmvertoning op 12 februari begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is Huize Vredenburg open. Het eerste kopje koffie of thee is gratis. Halverwege de film is er een pauze. Slechthorenden met een hoortoestel kunnen het geluid dankzij de ringleiding beluisteren zonder storend omgevingsgeluid. Kaartjes zijn te reserveren via www.filmhuuswestervoort.nl. Gereserveerde tickets liggen bij Huize Vredenburg klaar tussen 19.15 en 19.45 uur.

Meer berichten