De vrouwen achter het winnende Mediaz tijdens de prijsuitreiking: Mendy Tiemissen (links) en Diana van Kesteren.
De vrouwen achter het winnende Mediaz tijdens de prijsuitreiking: Mendy Tiemissen (links) en Diana van Kesteren.

Mediaz beste van Westervoort in 2019

Mediaz Creatie | Communicatie heeft de Ondernemer van het jaar-verkiezing van Ondernemend Westervoort gewonnen. Met overmacht. De twee andere genomineerden, Zoma Opleidingen en Aerofil Zonwering, hadden geen kans tegen de dames van Mediaz: Diana van Kesteren en Mendy Tiemissen.

Bij de online-publieksverkiezing gingen de meeste van de liefst 2600 stemmen naar Mediaz, net als bij de zaalverkiezing op de avond van de bekendmaking. Beide telden voor 25 procent mee. Het meeste gewicht in de schaal (50 procent) legde de mening van de jury, bestaande uit Johan Paape, Dirk van de Mark en Bas Bloemberg. Ook die koos eensgezind voor Mediaz.

Diana van Kesteren: "Met Zoma en Aerofil hadden we twee sterke concurrenten, al wisten we vooraf dat we een goede kans hadden om te winnen. Maar dan moet het nog wel gebeuren. Mendy en ik hebben de verkiezingsavond als heel spannend ervaren. Vandaar dat er ook echt sprake was van een ontlading toen bekend werd dat we de winnaar waren."

Voor Westervoortse insiders kwam de uitverkiezing van Mediaz Creatie | Communicatie niet als een verrassing. Het ontwerpbureau is algemeen bekend en zet zich ook op allerlei manieren in voor de lokale gemeenschap. Dat Mediaz niet eerder werd genomineerd had vooral te maken met het feit dat Diana van Kesteren oprichter is van Ondernemend Westervoort, en vanaf dat moment tien jaar lang voorzitter. En je eigen bedrijf nomineren, dat doe je niet.

Het nieuwe bestuur dat anderhalf jaar geleden aantrad onder leiding van voorzitter Bert Jansen greep vervolgens de eerste beste mogelijkheid aan om Mediaz te nomineren. Met de overwinning als gevolg. Enkele kreten uit het juryrapport: een sterk team, passende voorstellen, nieuwe ontwikkelingen, grote projecten, echt full service, ontzorgen en maatschappelijk betrokken.

Diana van Kesteren: "We bestaan al bijna negentien jaar. Mendy en ik werkten ooit samen bij een reclamebureau. Dan deden we dingen in opdracht en dachten we vaak: dat kunnen we zelf ook, beter zelfs. Zo is het begonnen. Op 't Ambacht hier in Westervoort. In 2010 zijn we verhuisd naar ons huidige kantoor aan de Dorpstraat 16, voor ons een prima stek. We wonen ook allebei in Westervoort."

De dagen na de verkiezingswinst bleven de reacties niet uit. De telefoon stond 'roodgloeiend' en ook via email en WhatsApp stroomden de felicitaties binnen. Of ze er zakelijk hun voordeel mee gaan doen, wachten Diana van Kesteren en Mendy Tiemissen rustig af. "Dat zou leuk zijn, maar vooralsnog is het vooral de eer. We zijn heel blij en trots. Als er zakelijk wat uit voortkomt, is dat gewoon mooi meegenomen."

Een prijs was er natuurlijk ook. Een prachtige trofee, ontworpen door… Mendy Tiemissen. Diana: "Mendy is ook kunstenares en ontwerpt ieder jaar de trofee voor de ondernemersverkiezing. Dit jaar dus ook. Niet wetende uiteraard dat we hem dit keer zelf zouden winnen."

Meer berichten