Kunstenares Carla Snellen in haar atelier aan de Julianastraat in Duiven.
Kunstenares Carla Snellen in haar atelier aan de Julianastraat in Duiven. (Foto: René Nijhuis)

"Ik schilder waar mijn oog op valt"

Carla Snellen uit Duiven verzorgt deze maand een expositie in Huize Vredenburg en restaurant Huis ter West. De expositie bestaat uit schilderijen, want schilderen is al haar hele leven een passie.

Carla is opgegroeid in Brabant en van kinds af aan is schilderen een deel van haar leven. "Schilderen was toen al een hobby. Ik weet nog dat iets van mij in de schouwburg van Tilburg mocht hangen, als kind vond ik dit groots." Na verschillende cursussen gevolgd te hebben en te experimenteren met verschillende technieken, is Carla erachter gekomen wat ze het liefst schildert. Ze maakt gebruik van sprekende kleuren in acryl en schildert over onderwerpen die ze om zich heen ziet. "Ik schilder veel mensen en figuren, hier heb ik ook een cursus in gevolgd. Maar ik doe ook wel is iets anders. Ik schilder waar mijn oog op valt."

Foto uitgangspunt
Haar passie hiervoor is vijftien jaar geleden ontstaan. 'In 2005 kreeg ik een camera van mijn man en daar ben ik mee gaan experimenteren. Ik maak foto's van wat ik om mij heen zie en wat ik leuk vind om te schilderen. Dit is vaak als het licht er mooi op valt, dingen onverwachts gebeuren of als mensen in een mooie houding zitten. Ik maak veel foto's zodat ik het complete beeld heb. Vervolgens kies ik een foto uit en die gebruik ik als uitgangspunt."

Suggestief
Carla schildert de foto niet na, maar wil het beeld op haar eigen manier overbrengen. "Sommige mensen schilderen een foto perfect na, maar ik wil er iets mee doen. Ik maak dingen waarbij de gezichten bijvoorbeeld rood en blauw zijn. Ik wil een deel suggestief laten, maar wel zo dat het onderwerp nog te herkennen is." Carla ziet het schilderen niet als werk. "Ik zie het als een hobby. Ik doe het omdat ik het leuk vind en sommige hobby's zijn gewoon verslavend. Als ik in de flow zit, kan ik iedere dag zin hebben om te schilderen."

Eerste expositie
Omdat Carla het niet als haar werk ziet, is het ook de eerste keer dat ze exposeert. "Ik heb mij altijd geremd gevoeld om dit te doen. Totdat ik hiervoor gevraagd werd en ze mij vertelden dat je als amateur ook kan laten zien dat je ver kan komen. Ik vind het leuk om andere te inspireren." Bij haar expositie zijn schilderen te zien, die ze de afgelopen tijd gemaakt heeft. Over wat haar toekomst brengt, heeft Carla nog geen idee. "Ik heb geen planning, vaak wil ik iets anders doen omdat ik het ergens gezien heb. Het lijkt mij wel saai om altijd hetzelfde te blijven schilderen."

De expositie is vanaf 18 januari tot en met zondag 9 februari te bezichtigen in Huize Vredenburg aan de Klapstraat 112 in Westervoort en in Grand café-restaurant Huis ter West aan de Zuidelijke Parallelweg 3 in Westervoort. De officiële opening is op vrijdag 17 januari om 19.30 uur in Huize Vredenburg. Kijk voor meer informatie op: www.kunstwerkwestervoort.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden