V.l.n.r.: Xayenne Smits, Emma van Blijderveen en Robin Giezen.
V.l.n.r.: Xayenne Smits, Emma van Blijderveen en Robin Giezen. (Foto: Inge de Wit)

Goud en zilver voor ALDO meisjes

Zaterdag 11 januari vond in Winterswijk de eerste voorronde van de 5de divisie in het damesturnen plaats. Van ALDO deden hier 6 meisjes aan mee.

Bij de pupillen 1 waren dat Emma van Blijderveen, Robin Giezen en Xayenne Smits. Voor deze meisjes was het de eerste wedstrijd in de 5de divisie. Vorig jaar turnden zij nog in de 6de divisie. Zij begonnen op balk, wat voor Xayenne en Robin even lastig was. Maar al snel herpakten zij zich, en turnden zo toch een mooie wedstrijd. Emma heeft alle toestellen zeer netjes geturnd en eindigde met 54.700 punten op de eerste plaats! Zij kreeg de gouden medaille omgehangen. Robin eindigde op plaats 13 en Xayenne op plaats 20.

Bij jeugd 1 turnde Maartje Rondon vorig jaar nog in de 6de divisie, maar ook zij deed nu in de 5de divisie mee. Ook Maartje turnde een goede wedstrijd met vooral een mooie vloeroefening. Helaas vergat zij daar een klein onderdeel wat haar 2 punten kostte. Zij eindigde op plaats 18.

Bij de senioren turnden Nikki Driessen en Kim van Heumen ook een goede wedstrijd. Nikki werd hier 14de en Kim wist met 42.00 punten de zilveren medaille in de wacht te slepen. Op sprong werd zij 1ste!

Zaterdag 18 januari zal de eerste voorronde van de 6de divisie plaatsvinden in Doetinchem. Van ALDO zullen hier 10 meisjes aan meedoen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden