Jos Vermeulen: "Er is niets leuker dan met vrienden een biertje drinken tijdens een metalfeest."
Jos Vermeulen: "Er is niets leuker dan met vrienden een biertje drinken tijdens een metalfeest."

'Zo dicht bij huis zo'n feest, dat mag je niet missen'

Hij noemt zichzelf 'een rustige, trouwe huisvader'. Maar kom je Jos Vermeulen uit Groessen tegen op een metalfeest, dan zie je wat er onder de oppervlakte schuilgaat. Jos is zaterdag van de partij bij 'No Sleep Metalfestival 4' in Westervoort.

Het begon voor Jos Vermeulen (53) in de jaren zeventig met de Australische hardrockband AC/DC. Later werd hij fan van Ronnie James Dio. De metalzanger die op een plaat van Roger Glover het nummer 'Love is all' zingt. "Dat nummer met die kikkers", verduidelijkt Jos. "Dat kent toch iedereen?"

De liefde voor metal is door de jaren heen gebleven. Jos: "Hoe ouder ik word, hoe harder de muziek wat mij betreft. Thuis moet ik tegenwoordig wel een koptelefoon opzetten. Mijn vrouw en kinderen zijn er klaar mee. 'Herrie', noemen ze het. Jullie hebben geen verstand van muziek, denk ik dan."

Hij bezocht de drie metalfeesten die eerder bij Wieleman werden gehouden en zaterdag is hij er zeker weer bij. "Zo dicht bij huis zo'n feest, dat mag je niet missen. Echt, er is niets leuker dan met vrienden een biertje drinken tijdens een metalfeest. De saamhorigheid, de sfeer, echt geweldig."

'No Sleep Metalfestival 4' op 11 januari bij Wieleman van 16.00 tot 23.30 uur. Kaartjes à 17,50 euro zijn te bestellen via de site www.nosleep.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden