Burgemeester Arend van Hout kwam op bezoek om Jaap en Maria Eikenhorst te feliciteren.
Burgemeester Arend van Hout kwam op bezoek om Jaap en Maria Eikenhorst te feliciteren.

Al 50 jaar een heel hecht paar

Op dinsdag 17 december was de trouwdag van het gouden echtpaar Eikenhorst uit Westervoort. Deze dag hebben ze met familie doorgebracht.

Jaap en Maria Eikenhorst hebben elkaar ontmoet in Deventer. Maria was de vriendin van de zus van Jaap. Ze weten het nog goed, het was twintig jaar na de bevrijding en die dag was iedereen vrij om dit te vieren. Jaap werkte bij de marine en was op dat moment net thuis. Zijn zus vroeg aan Maria of Jaap mee mocht naar een feest. Toen Maria hem zag, was ze verkocht: ''Het voelde alsof het zo hoorde en vertrouwd.'' Het was wederzijds en sindsdien zijn ze samen.

Ze trouwden op jonge leeftijd. Het eerste half jaar was het vooral een weekend huwelijk. Door zijn baan was Jaap veel van huis. Later is hij bij de waterpolitie gaan werken en dat heeft hij tot zijn pensionering gedaan. Maria heeft verschillende dingen gedaan: van werken in een bibliotheek tot helpen bij de overblijf op de dorpsschool.

Voordat ze in Westervoort kwamen hebben ze in bijna elke provincie gewoond, behalve de drie noordelijke. Ze wonen nu al een lange tijd in de wijk Mosterdhof en dat bevalt prima. Ze hebben drie kinderen, helaas is zoon Leen overleden.

Nu doen ze het wat rustiger aan en passen ze vaak op hun kleinzoon. Ze wandelen veel of brengen een bezoekje aan het zwembad.

Meer berichten