Bewoners van Ons Thuus poseren met hun geliefde buurvrouwen Rietje en Anita voor de camera van onze fotograaf Piet Wijnands.
Bewoners van Ons Thuus poseren met hun geliefde buurvrouwen Rietje en Anita voor de camera van onze fotograaf Piet Wijnands.

Kerststukjes met Rietje en Anita

Ons Thuus, een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking in Westervoort, staat letterlijk en figuurlijk midden in de wijk Mosterdhof. De betrokkenheid bij de buurt is groot.

Twee buurvrouwen, Rietje en Anita, gaan binnenkort voor het derde achtereenvolgende jaar samen met de zestien bewoners kerststukjes maken. De neef van een van de buurvrouwen is een van de eigenaren van Stefan's Bloem & Zo, dat is gevestigd in de Klapstraat in Westervoort. De bloemenhandel bleek bereid gratis bloemen en andere materiaal te leveren voor kerststukjes en zo ontstond in 2017 het plan voor een gezellige kerststukjes-maken-bijeenkomst. Iedereen was enthousiast en omdat Stefan's Bloem & Zo de sponsoring wil blijven doen, beleeft de samenwerking dit jaar haar derde editie.

"Fantastisch dat Rietje en Anita het weer hebben opgepakt en dat Stefan's Bloem & Zo weer alles wat nodig is wil leveren", zegt een medewerkster Karine Jansen van Ons Thuus. "Dit soort activiteiten veraangenamen het verblijf hier van onze bewoners." Die bewoners zijn zestien mensen in de leeftijd van 21 tot 51 jaar met een verstandelijke beperking. De groep is in tweeën gesplist. Een groep bewoners die redelijk zelfstandig woont en een groep die wat meer ondersteuning nodig heeft. Ons Thuus, een onderdeel van de Stichting Philadelphia, biedt 24 uurszorg, maar de bewoners gaan in principe wel dagelijks naar hun werk of naar een dagbesteding. De woongroep is volgend jaar tien jaar gevestigd in de Mosterdhof.

In die jaren is een goede band op gebouwd met veel buren, met Rietje en Anita als vooruitgeschoven posten. Ze komen regelmatig een kopje koffie of thee drinken en maken een praatje met de bewoners. De bijeenkomst waarop kerststukjes worden gemaakt maakt inmiddels deel uit van het vaste activiteitenprogramma. De Ons Thuus-medewerkster: "De buurvrouwen zijn bekende gezichten voor onze bewoners. Ze zien hen graag komen."

Meer berichten