Bennie en Dirkje Weijers samen met burgemeester Arend van Hout van Westervoort.
Bennie en Dirkje Weijers samen met burgemeester Arend van Hout van Westervoort.

Gouden echtpaar Weijers geniet van hun oude dag

Bennie Weijers (75) en Dirkje Weijers-Nobel (71) waren vorige week vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Arend van Hout bracht namens de gemeente Westervoort felicitaties over. Het gouden echtpaar geniet van hun oude dag.

Ze trekken er nog regelmatig op uit. Zuid-Limburg is favoriet. Dirkje: "Dan nemen we een hotelletje en genieten we van de mooie omgeving."

Dirkje werd geboren in Rheden, Bennie in Doesburg. Na hun trouwen gingen ze in Doesburg wonen, maar omdat Bennie ging werken bij schildersbedrijf Pelgrim, verhuisden ze 47 jaar geleden naar Westervoort. Eerst naar de Van der Hoevensstraat, later naar de Kerkstraat, waar ze nu nog wonen.

Bennie zat bij de vogelvereniging en was vrijwilliger in het Openluchtmuseum in Arnhem. Dirkje maakte zich twintig jaar verdienstelijk als vrijwilliger bij Kreatieve Kring De Pot en daarna nog acht jaar bij de toenmalige inloop in De Nieuwhof.

Het echtpaar heeft twee kinderen, die beiden in Duiven wonen, en drie kleinkinderen. "Alle drie meisjes." Er is nog een ander meisje in beeld. De moeder van Dirkje leeft nog. Ze is 98 jaar en woont in Rheden. Dirkje: "Ik ben haar mantelzorger en bezoek haar heel geregeld."

Meer berichten