Paul Scheers (links) organiseert het 'No Sleep Metalfestival 4' samen met zijn vrouw Monique Disteli en Martijn Wieleman van Zalencentrum Wieleman.
Paul Scheers (links) organiseert het 'No Sleep Metalfestival 4' samen met zijn vrouw Monique Disteli en Martijn Wieleman van Zalencentrum Wieleman.

Westervoorts feestje metalfans

Voor het vierde achtereenvolgende jaar in januari is zalencentrum Wieleman in Westervoort op 11 januari de locatie waar metalfans uit de regio een feestje bouwen. Het 'No Sleep Metalfestival 4' (voorheen 'No Sleep 'till Wieleman') kent met acht bands een ijzersterke en gevarieerde line-up.

Metal. Veel muziekliefhebbers moeten er niets van hebben. Sterker nog: ze vinden dat metal de omschrijving muziek niet eens verdient. Daar staat een kleine maar trouwe schare fans tegenover. Mensen als Westervoorter Paul Scheers die met metalmuziek (de harde uitvoering van hardrock) opgroeiden en die de liefde nooit over zagen gaan. Zelf geeft Scheers de voorkeur aan spijkerharde metal. Namen van bands als Kiss en Van Halen doen hem gloeien. Maar omdat de doelgroep daarvoor klein is en hij met zijn festival een breed publiek wil aanspreken, kiest hij voor bands die verschillende stromingen vertegenwoordigen.

Scheers is trots op de line-up: TerraDown, Dead Mans Walk, Blind River, The Lucifer Principle, Graceless, Kaasschaaf, Hypno5e en The Flea-Pit. Paul: "Echt top. Bands uit het hele land en zelfs van over de grens. Blind River komt uit Engeland en Hypno5e is een Franse band. De special act is The Flea-Pit. Zij spelen thrashmetal, een combinatie van heavy metal en punk. Ze hebben een stripboek met een muziek-cd uitgebracht. Daar gaan we iets leuks mee doen in de vorm van een 'Thrash Theatre'."

Het enthousiasme van Paul Scheers kent nauwelijks grenzen, terwijl hij als metalfestival-organisator toch ook teleurstellingen heeft gekend. Na het eerste, succesvolle festival in januari 2017 in Westervoort (350 bezoekers), zette hij de tweede editie heel groot op. Elf bands, twee podia en een compleet food-court. Dat bleek een overschatting. Het aantal bezoekers stabiliseerde, daar waar Scheers op een verdubbeling had gerekend. "Die editie heeft me geld gekost, maar ik heb er ook van geleerd."

Voor het derde festival begin dit jaar nam hij iets gas terug. Nog maar één podium en zes bands. Het werd een prachtig feest met opnieuw rond de 350 bezoekers. Dat is waar hij dit jaar weer op mikt. Paul: "Ik heb nu wel acht bands in plaats van zes, maar het past. We beginnen iets eerder en omdat we toch op tijd klaar willen zijn, korten we de speeltijd van alle bands iets in. Rond half twaalf is het afgelopen, zodat iedereen nog met het openbaar vervoer naar huis kan."

De aanvang van het 'No Sleep Metalfestival 4' op 11 januari bij Wieleman is 16.00 uur. Vanaf 15.30 uur is de zaal open. Een kaartje kost 17,50 euro, te bestellen via de site www.nosleep.nl.

Meer berichten