De bestuursleden van Let's Swap zijn blij met het winnen van het 'Lokaal Compliment 2019' van de gemeente Westervoort.
De bestuursleden van Let's Swap zijn blij met het winnen van het 'Lokaal Compliment 2019' van de gemeente Westervoort.

Let's Swap winnaar 'Lokaal Compliment' Westervoort

Let's Swap is tijdens de vrijwilligersavond van de gemeente Westervoort uitgeroepen tot winnaar van het 'Lokaal Compliment 2019'. Een prijs die de gemeente ieder jaar uitreikt aan een vrijwilliger of organisatie die zich heeft onderscheiden. Aan de prijs is een geldbedrag van 500 euro verbonden.

Let's Swap kreeg de voorkeur boven een flink aantal andere genomineerden. Als tweede eindigde combinatiefunctionaris Timo Riphagen van de gemeente en zijn vrijwilligersteam en als derde Repaircafé Westervoort/Duiven. Het Repaircafé was vorig jaar ook al genomineerd en eindigde toen ook als derde.

De jury werd dit jaar gevormd door Geert Brink, Henry Reijers en Ineke Tegelaar. Burgemeester Arend van Hout reikte de prijzen uit.

Let's Swap ('laten we ruilen') is een organisatie die kleding een tweede leven geeft. De kleding kan gratis worden opgehaald. De 'handel' gaat volledig met gesloten beurzen. Er zijn twee doelen: minima helpen en vanuit het oogpunt van duurzaamheid de levensduur van kleding verlengen. De stichting werkt alleen met vrijwilligers.

De vrijwilligersavond van de gemeente werd bezocht door ongeveer 150 vrijwilligers. Onderdeel van het programma was ook een cabaretvoorstelling van Pinkenbiest.

Meer berichten