Het Westervoortse seniorenkoor Vivace gefotografeerd tijdens het jubileumconcert in de protestantse kerk in Westervoort.
Het Westervoortse seniorenkoor Vivace gefotografeerd tijdens het jubileumconcert in de protestantse kerk in Westervoort.

Volle kerk geniet van jubileumconcert Vivace

Het jubileumconcert van het Westervoortse seniorenkoor Vivace op zondag 24 november in de protestantse kerk aan de Dorpstraat, maakte de tongen los. Secretaris en koorlid Johan Wagenmans: "Ik krijg nog iedere dag reacties. Mensen hebben genoten."

Vivace is dan ook niet zomaar een koor. Met 47 leden is niet alleen de omvang heel behoorlijk, het zangniveau is hoog. En het repertoire ook nog eens breed. Er wordt gezongen in het Nederlands, Engels, Duits en Latijn. De leden komen uit Westervoort, Duiven en Arnhem.

De belangrijkste verklaring voor de aantrekkingskracht is volgens Johan Wagenmans dirigent Caspar van der Vinne uit Huissen. "Met die man heb je als koor iets extra's. Caspar motiveert ons enorm. We krijgen de muziek van hem ook op de computer. 'Luisteren, alleen maar luisteren', zegt hij dan. 'De melodie in je hoofd zien te krijgen'."

Dat de roem het koor vooruit is gesneld bleek zondagmiddag bij het gratis jubileumconcert in de PKN-kerk. De bezoekers genoten en zij niet alleen. Johan Wagenmans: "Heerlijk om voor zo'n volle kerk te zingen. Het was fantastisch."

Seniorenkoor Vivace staat open voor mannen en vrouwen vanaf 55 jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden