Een prachtige aquarelschildering van twee violen.
Een prachtige aquarelschildering van twee violen.

Cursus pastel-aquarel tekenen en schilderen

Kreatieve Kring Westervoort is altijd goed voor gezellige en inspirerende cursussen op velerlei gebied. Begin januari gaat een combinatiecursus pastel-aquarel tekenen en schilderen van start. Voor iedereen die het jaar creatief wil beginnen.

Het betreft een relatief korte cursus van zes lessen. De eerste op donderdagmiddag 9 januari van 14.00 tot 16.00 uur. Deelnemers bepalen zelf of ze zich willen verdiepen in het tekenen en schilderen met pastelkrijt of met aquarelverf. Werken met pastelkrijt is een laagdrempelige techniek. Met het zachte krijt worden op speciaal papier veloursachtige tekeningen gemaakt, die zowel abstract als realistisch kunnen zijn. Werken met aquarelverf is moeilijker. De verf wordt met water op papier gebracht, maar dat klinkt simpeler dan het in werkelijkheid is. Tijdens de cursus leren deelnemers de beginselen van het aquarelleren. Daaronder vallen ook verschillende penseeltechnieken.

De cursus pastel-aquarel tekenen en schilderen wordt gegeven in Kulturhus De Nieuwhof aan de Rivierweg in Westervoort. De prijs voor zes lessen inclusief materiaal (verf en papier) is 98 euro. Kijk voor meer informatie en aanmelden (ook voor andere cursussen) op www.kreatievekringwestervoort.nl of bel Riky Rothengatter, 026 311 96 59.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden