Lucas Hamming is clubheld-ambassadeur Cultuur voor de Clubheld van het Jaar-verkiezing.
Lucas Hamming is clubheld-ambassadeur Cultuur voor de Clubheld van het Jaar-verkiezing.

Wie is jouw Clubheld?

Elke sport- of cultuurclub heeft er wel één rondlopen; de vrijwilliger die zich moeiteloos inzet en onmisbaar is. Of het nou gaat om administratieve taken, het opbouwen van het podium of het geven van trainingen, niks is te veel voor de clubheld.

Om deze helden in het zonnetje te zetten is de Clubheld van het Jaar-verkiezing in het leven geroepen. Een initiatief van het AD en de regiotitels PZC, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, de Stentor en Tubantia, in samenwerking met Rabobank, NOC*NSF, Kunstbende en LKCA.

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen. Deze vormen samen het grootste sociale netwerk van het land. Het zijn sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, musiceren, acteren, dansen of kunst maken. In deze verenigingen en stichting wordt talent opgeleid én ontdekt.

Dat weet ook clubheld-ambassadeur Cultuur: Lucas Hamming (foto). Nu een mooie carrière als singer-songwriter maar ooit begonnen bij een vereniging. Hij weet als geen ander hoe belangrijk vrijwilligers voor een club zijn. Of neem hockey-international Robbert Kemperman. Hij is clubheld-ambassadeur Sport en is dankbaar voor de vele vrijwilligers die betrokken waren bij zijn club, want mede door deze steun zit hij nu in het Nederlands Elftal.

En wie is jouw clubheld? De super-vrijwilliger die zich altijd inzet voor jouw club? Je kunt nu stemmen: gelderlander.nl/clubheld

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden