Trombonist Tim wint eervolle prijs

De jeugdige trombonist Tim Ouwejan (18) uit Duiven (links op de foto met zijn medefinalisten) heeft zondag 17 november de prestigieuze Classic Young Master Award gewonnen op het Prinses Christina Concours.

Classic Young Masters is een stichting die zich inzet voor het jonge muziek talent in Nederland. Classic Young Masters heeft als doel het scouten en begeleiden van jonge talentvolle musici (14-21jaar) in de klassieke muziek. Met het meesterschapsprogramma, leerling-gezel-meester doorlopen de geselecteerde musici een begeleidingstraject van twee jaar in een individueel traject op maat en in een groepstraject. Tim heeft in mei zijn proefspel gespeeld.

Hij plaatste zich samen met vijf andere talenten voor de finale. Hij werd begeleid door pianist Rik Helmes. De prijs voor de Duivenaar is een solo-optreden tijdens het Klassiek Open Podium (KOP) in Musis Sacrum in Arnhem. Ook krijgt hij een vrijkaartje voor een concert van het Orkest van het Oosten, met na afloop een ontmoeting met de dirigent van het orkest.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden