Prins Marco en Prinses Wendy van De Dolbotters samen met Adjudant Henry en Page Naomi.
Prins Marco en Prinses Wendy van De Dolbotters samen met Adjudant Henry en Page Naomi. (Foto: Froukje Sanberg)

Marco Hubers prins Dolbotters

Marco Hubers en zijn vrouw Wendy vormen dit carnavalsjaar het prinsenpaar van de Westervoortse carnavalsvereniging De Dolbotters. Zaterdagavond stonden Prins Marco en Prinses Wendy te stralen op het podium bij Wieleman.

Prins Marco is eerlijk: "Hier was ik gewoon aan toe. Ik heb bij wijze van spreken jaren zitten wachten tot ze me eindelijk zouden vragen. Toen het een paar maanden geleden zover was, heb ik gelijk 'ja' gezegd. Prins van De Dolbotters, van zo'n mooie carnavalsvereniging, wie wil dat nou niet?"

Marco Hubers (50) is een rasechte carnavalsvierder. Hij was ooit jeugdprins bij een vereniging in Doesburg en ontmoette zijn vrouw Wendy tijdens een carnavalsavond. Sinds twaalf jaar zijn ze lid van De Dolbotters. Een vereniging die volgens Marco 'weet wat carnaval vieren is'. Gevraagd naar wat het feest zo leuk maakt, is hij duidelijk: "Carnaval is echt feest. Gewoon lekker jezelf zijn en het samen met heel veel andere mensen gezellig hebben."

Het seizoen blijft voor Prins Marco en Prinses Wendy niet beperkt tot het vierdaagse feest eind februari. Volgende maand al vertegenwoordigt Marco De Dolbotters bij een 'prinsentreffen' in Oosterbeek en zo staan er in de aanloop tal van activiteiten op het programma. Marco: "Ik moet wel gewoon werken de komende maanden (hij is zzp'er in de bouw, red.), maar het is ook heel veel carnaval. En daar heb ik ook nog eens heel veel zin in."

Marco en Wendy nemen het over van Prins Eric en Prinses Cynthia, van wie zaterdag bij Wieleman afscheid werd genomen. De Raad van Elf presenteerde als 'masked singers' het nieuwe prinsenpaar, alsmede Adjudant Henry en Page Naomi. Na het officiële programma opende het nieuwe prinsenpaar met een polonaise de afterparty. Die op een grandioze manier werd verzorgd door de afscheid nemende zanger Roy Wilting.

Meer berichten