Miranda van der Steen met een exemplaar van haar nieuwe boek en haar man en uitgever Wessel Blei met het kaartspel dat gelijktijdig wordt uitgebracht.
Miranda van der Steen met een exemplaar van haar nieuwe boek en haar man en uitgever Wessel Blei met het kaartspel dat gelijktijdig wordt uitgebracht.

Een tweede boek: 'Vredebreuk'

Vorig jaar zomer al, bij de presentatie van haar eerste boek 'Broer', kondigde Miranda van der Steen uit Duiven aan dat er meer boeken van haar hand zouden volgen. Omdat ze haar dromen (één ervan is schrijven) wil najagen. Dat tweede boek is er nu: 'Vredebreuk'.

Twee echtparen die tegenover elkaar wonen en elkaar voortdurend het leven zuur maken. 'Vredebreuk', legt Miranda van der Steen uit, is een heel ander boek dan de thriller 'Broer'. "Dit nieuwe boek is ook wel spannend, maar bijvoorbeeld ook absurdistisch. Toen ik moest kiezen voor een categorie heb ik er 'literair algemeen' van gemaakt. Het boek past niet zo goed in een hokje. Wat wel voor beide boeken geldt, is dat ze makkelijk leesbaar zijn."

Je vraagt je af hoe Miranda van der Steen (43) überhaupt aan schrijven toe komt. Ze heeft een gezin met drie kinderen en werkt als zelfstandige in de zorg. Ze is ook schrijfcoach. "Ik moet tijd blokken voor het schrijven. Dan en dan ga ik er een hele dag of een groot deel van de dag voor zitten. Tussendoor, dat werkt niet."

Inspiratie haalde ze uit het succes van 'Broer'. "Ik heb daar heel positieve reacties op gekregen. Mensen die het boek niet meer weg konden leggen, die door móesten lezen. Het is ook door het hele land heen verkocht. Voor een relatief onbekende schrijver ben ik tevreden over het aantal exemplaren dat is verkocht."

Uiteraard hoopt ze die cijfers met 'Vredebreuk' te overtreffen. Samen met haar man Wessel Blei, die het boek uitgeeft met zijn bedrijf 18.02 publishing, zoekt Miranda waar mogelijk de publiciteit. "Ik schrijf omdat ik schrijven leuk vind, maar net als iedere schrijver wil ik een zo groot mogelijk lezerspubliek. Dan moet je aan de bak en dat doen we ook."

Presentatie kaartspel 36
Opmerkelijk is dat 18.02 publishing gelijk met het boek ook een kaartspel lanceert: kaartspel 36. Miranda: "Dat staat los van het boek, maar het leek ons leuk er een dubbele presentatie van te maken. Kaartspel 36 is gebaseerd op een spel dat in de jaren zeventig in de Verenigde Staten populair was. Het is een beetje te vergelijken met Uno en 15GO! Een spel dat kinderen vanaf 7 jaar al kunnen spelen, maar dat je vanwege de strategische mogelijkheden zo moeilijk kunt maken als je zelf wilt."

De presentaties van 'Vredebreuk' en kaartspel 36 zijn op zaterdag 9 november om 15.00 uur in De Stek aan de Rijksweg 53 in Duiven. Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom. Na de presentatie zijn boek en kaartspel verkrijgbaar via www.1802publishing.nl. Het boek ook via de reguliere boekhandel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden