Claudia Luppes in actie tijdens een van de beproevingen dit jaar.
Claudia Luppes in actie tijdens een van de beproevingen dit jaar.

Finale-event actie Claudia Luppes

In maart startte Claudia Luppes uit Westervoort een actie om geld in te zamelen voor het herinrichten van de oncologie-afdeling van ziekenhuis Rijnstate. Op zondag 3 november is het finale-event 'People Will Remember' (PWR) op het terrein van strandclub Watergoed in Valburg. Iedereen is welkom en kan meedoen. Die dag maakt ze ook bekend hoeveel geld er voor de herinrichting beschikbaar is.

Het moet een dag worden om 'het leven te vieren', zoals Claudia Luppes (23) zegt. Meedoen aan één van de activiteiten mag, maar wie liever met een biertje in de hand naar livemuziek luistert of een rondje rijdt op een quad, moet dat vooral doen. Meedoen aan PWR kost maar een tientje en omdat de hele dag is gesponsord, gaat de volledige opbrengst naar het goede doel, de oncologie-afdeling van Rijnstate.

Claudia: "Ik ben er hartstikke druk mee geweest, maar alles is geregeld. Het moet een fantastische dag worden. Met een festivalsfeertje. Lekker eten, lekker drinken, goede muziek. Het PWR-event leent zich bij uitstek voor een familie- of vriendenuitje. Iedereen kan zijn eigen programma samenstellen met work-outs en activiteiten."

Het verhaal dat aan het slotevenement voorafgaat begint in 2015, het jaar waarin de moeder van Claudia Luppes de diagnose longkanker krijgt. Urenlang brengt Claudia door op een stoel naast het bed van haar moeder in een ongezellige ziekenhuiskamer. Een prikbord aan de muur om kaarten op te prikken.

Haar moeder redt het niet en overlijdt. In een poging 'iets te doen' doet Claudia in 2016 en 2017 mee aan Ride for he Roses, een fietsevenement van KWF Kankerbestrijding. In 2018 lukt het even niet, maar wel maakt ze plannen voor 2019. Acht zware wielrenwedstrijden en obstacle run-evenementen onderstreept ze op de kalender. Ruim een halfjaar later zegt Claudia: "Ik heb kilometers gezwommen, gefietst en geploeterd door de modder. Alle obstakels overwonnen. Ik zie dat ook symbolisch. Als je kanker hebt moet je ook obstakels overwinnen."

Het waren activiteiten waar ze geld mee inzamelde voor het gezelliger inrichten van de oncologie-afdeling van Rijnstate. Het ziekenhuis zegde al in een vroeg stadium medewerking toe en inmiddels zijn de plannen nader besproken. Of ze haar streefbedrag van 7500 euro heeft gehaald, wil de Westervoortse student aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen niet zeggen. Claudia: "De opbrengst hangt ook nog af van hoeveel mensen meedoen aan het PWR-event. Op 3 november maak ik bekend hoeveel het is geworden en wat we er precies bij Rijnstate mee gaan doen."

Voor het evenement in Valburg kunnen bezoekers hun eigen programma samenstellen met work-outs (onder meer yoga, bootcamp, boksen, fitness en hiphop) en activiteiten (quad-rijden, klimmen, muziek en lezingen). Jong en oud is welkom. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Kaartjes à 10 euro (exclusief kosten) zijn te koop via www.pwrevent.claudialuppes.nl.

Meer berichten