Kreta en Bennie Bochoven met de kinderen Selina, Lorenzo, Vayenna en Dalysia (in de buggy) verkleed als koninklijke familie in De Eemhof.
Kreta en Bennie Bochoven met de kinderen Selina, Lorenzo, Vayenna en Dalysia (in de buggy) verkleed als koninklijke familie in De Eemhof. (Foto: Sietske)

Een dagje-uit om op te kikkeren

Het Westervoortse gezin Bochoven beleefde onlangs een heerlijk dagje-uit bij Vakantiepark Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. Het uitstapje was aangeboden door Stichting Opkikker vanwege de ziekte van de 1-jarige Dalysia Bochoven.

Een 'opkikkerdag' zoals Opkikker het noemt. "En dat was het ook", zegt Kreta Bochoven, de moeder van Dalysia. "We wisten niet wat ons te wachten stond, maar het was perfect verzorgd. We hebben er met het hele gezin van genoten."

Dat de realiteit kort na thuiskomst weer de overhand nam, vertelt Kreta pas na enig aandringen. "Twee dagen later moest Dalysia weer naar het ziekenhuis. Ze is erg vatbaar en om de haverklap ziek."

Dalysia Bochoven werd vorig jaar drie maanden te vroeg geboren en liep als gevolg van een zuurstoftekort een hersenbeschadiging op. Zeker is dat ze later in een rolstoel terechtkomt en zal worden gehinderd door een vorm van spasme. Kreta: "Het is allemaal erg onzeker. Ook dat brengt zorgen met zich mee."

Naast moeder Kreta en vader Bennie bestaat het gezin uit stiefdochter Selina (15), zoon Lorenzo (8), een jongen met een beperking, en dochter Vayenna (2). Een gezin waar Kreta de handen aan vol heeft. "Zeg dat wel. Zeker nu Bennie voor zijn werk tien weken in Hamburg zit. Alleen in de weekeinden is hij thuis. Ik ben wel blij dat we sinds drie jaar weer in Westervoort wonen, aan de Koeweide. Ik ben hier geboren en voel me hier thuis."

Het dagje-uit met Opkikker kwam als geroepen. Kreta: "Ik had eerlijk gezegd nog nooit van die stichting gehoord. Rijnstate heeft ze op ons spoor gezet."

De organisatie had rekening gehouden met wensen en hobby's van het gezin. Zo werden ze onder meer omgetoverd in een echte koninklijke familie. Verkleed en in een prachtige koets ging het naar een paleis, waar een lakei en hofdame op hen stonden te wachten. In het paleis werden ze op hun wenken bediend met eten en drinken. Het luxe-gevoel werd nog versterkt door een ritje in een limousine, compleet met politiebegeleiding. Kreta: "Ze hadden er echt werk van gemaakt. Heel leuk om mee te maken."

Meer berichten