Willy en Willy Polman proosten met burgemeester Arend van Hout op hun diamanten huwelijksfeest.
Willy en Willy Polman proosten met burgemeester Arend van Hout op hun diamanten huwelijksfeest.

Viering huwelijksdag pakt anders uit dan gehoopt

Het echtpaar Polman uit Westervoort had zich de viering van hun 60e huwelijksdag anders voorgesteld. Omdat mevrouw Polman verblijft op de revalidatie-afdeling van De Liemerije in Zevenaar, moest burgemeester Arend van Hout daarheen om felicitaties namens de gemeente over te brengen.

Willy Polman (87) hoopt dat zijn vrouw gauw weer thuis is in hun huis aan de Schoolstraat, waar ze al sinds hun trouwen wonen. "Ik red me wel met wat hulp, maar met Willy thuis (ook mevrouw Polman heet Willy, red.) is het veel gezelliger. Nu moet ik iedere keer met de bus op en neer naar Zevenaar."

Willy Polman-Van Dalen (85) moet aansterken na een heftige koortsaanval. Manlief: "Terwijl het altijd zo'n sterke vrouw was. De oudste van een gezin met negen kinderen uit Huissen. Ze heeft keihard gewerkt vroeger in de tuinderij van haar ouders."

Zelf werd hij geboren in Westervoort, in de Hamersestraat, en hij is het dorp altijd trouw gebleven. Willy werkte in de fruitteelt en werd later verkoper van zuidvruchten. Dat heeft hij tot zijn pensioen gedaan. In hun vrije tijd zetten ze zich onder meer in voor de rooms-katholieke kerk.

Kinderen hebben ze niet. Willy: "Jammer genoeg niet. We moeten het ermee doen."

Meer berichten