De windmolens in het Duivense Broek.
De windmolens in het Duivense Broek.

Windmolens en zonneparken

Er zijn in Nederland dertig regio's samengesteld waarin gemeenten samen een plan moeten maken voor de overstap naar duurzame energie.

De gemeenten Duiven en Westervoort werken vanuit de regio Arnhem-Nijmegen samen met omliggende gemeenten, de provincie, waterschappen en de netbeheerder om te zien hoeveel duurzame energie er kan worden opgewekt. In Duiven en Westervoort is ondertussen onderzoek gedaan waar zonneparken en windmolens kunnen worden gebouwd. De samenvatting en rapporten zijn te lezen op www.samen1nergie.nl.

"Voor grote beslissingen als deze willen we graag met inwoners van Duiven en Westervoort in gesprek gaan", melden de gemeenten Duiven en Westervoort in een gezamenlijk persbericht. "Tijdens de informatieavonden in oktober en november is er gelegenheid om hier met ons over in gesprek te gaan."

De informatieavonden zijn van 18.30 uur tot uiterlijk 21.00 uur. Alle avonden en locaties zijn toegankelijk voor alle inwoners uit beide gemeenten.

Dinsdag 29 oktober, Loo, zalencentrum Berentsen. Donderdag 31 oktober, Westervoort, Kulturhus De Nieuwhof Kulturhus. Donderdag 7 november, Groessen, Zaal Gieling. Donderdag 14 en 21 november, Duiven, cultureel centrum De Ogtent.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden