Kermiskoning Daniël Leenders en kermisjonker Hugo Nijenhuis vieren het feestje samen.
Kermiskoning Daniël Leenders en kermisjonker Hugo Nijenhuis vieren het feestje samen.

Daniël Leenders kermiskoning

Dertien keer lukte het niet, maar bij zijn veertiende poging was hij eindelijk succesvol en kroonde Daniël Leenders zich tot kermiskoning van Westervoort.

Aan voorbeelden in de familie van hoe het moet had hij al jaren geen gebrek. Daniëls schoonvader Theo Lubbers werd in 1996 kermiskoning van Westervoort en zijn zwager Edo Lubbers in 2013. Na elke mislukking gedroeg Daniël Leenders zich als een vent: "Jammer dan, volgend jaar beter."

Na een bloedstollende finale, waarin hij onder meer afrekende met Marlies Kampschreur (beste dame), stond hij samen met zijn vrouw en koningin Tessa Lubbers op het podium. Stralend van oor tot oor. Daniël: "Geweldig, mooier dan dit wordt het niet. Hier ga ik enorm van genieten."

Daniël Leenders (36) is van origine een echte 'Ernhemmer'. De familie van zijn vrouw zijn echte Westervoorters. Zijn schoonfamilie wijdde hem in in de traditie van het kermis vieren en Daniël bleek een snelle leerling. "Een prachtig dorpsfeest. Ik werk als verhuizer, maar niet tijdens de kermis. Donderdag is deze week mijn eerste werkdag. Klopt, als koning sta ik nu even in het middelpunt, maar daar heb ik geen moeite mee."

Weddenschap
Hij had met Marlies Kampschreur gewed dat het hem dit jaar zou lukken. Een fles Boswandeling (een populair likeurtje) was de inzet. Daniël: "Die zou Marlies van mij krijgen als zij zou winnen. Andersom stond er niets tegenover. Weet je wat ik kreeg zaterdagavond? Een paar boze blikken, meer niet."

De kinderen van Daniël Leenders en Tessa Lubbers (5 en 7 jaar) waren uiteraard trots op hun vader. Ze wilden maandag per se de beker die hij had gewonnen meenemen naar school. Daniël: "Ik wil er niet te veel mee te koop lopen, maar uiteindelijk hebben we dat maar goed gevonden. Dit is toch iets eenmaligs."

Hugo Nijenhuis kermisjonker
Daniel Leenders won het kermis-koningsschieten omdat hij de romp van de nepvogel naar beneden haalde, nadat hij eerder al de kop en de staart eraf had geschoten. Marlies Kampschreur won ook twee prijzen met de linker- en rechtervleugel. In punten eindigde ze net boven Daniël Leenders (28 om 27 punten). Winnaar van dat klassement, met 29 punten, werd Chris Vaughn. Daniël Leenders deelde de derde plaats met Martin Koenen en Robert Siebenheller.

Kermisjonker van Westervoort werd Hugo Nijenhuis, die op zaterdagmiddag tijdens het jonkheerschieten op de kermis het maximale aantal van 33 punten haalde. Hij kreeg een kermis-T-shirt en vrijkaartjes voor diverse attracties. Ook werd Hugo op zondagochtend betrokken bij de serenade voor kermiskoning Daniël Leenders en mocht hij aanschuiven bij het traditionele kermisontbijt bij Wieleman.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden