Burgemeester Arend van Hout met de beste schutters tijdens het kermiskoning(in)schieten van vorig jaar.
Burgemeester Arend van Hout met de beste schutters tijdens het kermiskoning(in)schieten van vorig jaar.

Burgemeester opent kermisvierdaagse

Op zaterdag 5 oktober om 14.00 uur opent burgemeester Arend van Hout op het plein bij Wieleman de Westervoortse kermis. Een jaarlijks dorpsfeest, georganiseerd door de Stichting Kermis Westervoort, waar een groot deel van de inwoners vrijaf voor neemt. Het is niet alleen de aantrekkingskracht van de draaimolens en botsautootjes. Velen komen ook af op de feesten in de zalen. De Westervoortse kermis duurt van zaterdag 5 oktober t/m dinsdag 8 oktober. De kermisfeesten worden traditioneel gehouden bij Wieleman en Maksim.

Bij Wieleman is op zaterdagavond 5 oktober vanaf 20.00 uur het kermis-koningsschieten met medewerking van schietvereniging Willem Tell en DJ Danny Keurentjes. In een andere zaal is het vanaf 20.00 uur gelijk groot feest met de band Cabrio. Kaarten voor deze avond kosten 10 euro per stuk. Ze zijn on-line te bestellen bij www.wieleman.com of te koop bij: Jumbo Broeklanden, Cigo in de Wyborgh of bij café Wieleman.

De zondag begint met een serenade van muziekvereniging Liberté voor de nieuwe kermiskoning(in) en kermisjonkheer of -vrouw. Aansluitend is bij Wieleman het koningsontbijt. Het café is die dag vanaf 12.00 uur open en van 14.30 tot 19.30 uur is er muziek. In zaal 1 Anderkovver en in de zalen 2 en 3 DJ Henri van Vossen.

Lange Maondag
De Lange Maondag bij Wieleman begint om 10.30 uur met tot 12.00 uur inloopmuziek. Vanaf 12.00 uur is het de beurt aan Anderkovver. Ze spelen tot 18.30 uur, om 15.00 uur onderbroken door een optreden van William Bonne. Vanaf 20.30 uur op maandag gaat het los met DJ Boris.

Dinsdagavond vanaf 20.00 uur is bij Wieleman de kermisafsluiting (toegang vanaf 16 jaar). De muziek wordt weer verzorgd door Anderkovver met tussendoor een optreden van Pascal Redeker. Het programma deze avond voorziet ook in een laatste huldiging van de kermiskoning(in).

Bij partycentrum Maksim wordt de muziek traditiegetrouw verzorgd door de band Summerland. De kermisfeesten bij Maksim zijn zondag van 20.30 tot 01.00 uur, maandag van 10.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 10.00 tot 16.00 uur. Dinsdagmorgen trakteert Maksim op een ontbijtbuffet.

Prinsessen en superhelden
In Westervoort is nog steeds sprake van een echte straatkermis. Niet een paar attracties op een afgelegen veldje, maar liefst 25 attracties midden in het dorp, in de Dorpstraat. Het begint op zaterdag gelijk al goed. Na de opening door de burgemeester is er voor kinderen een meet & greet met 'prinsessen en superhelden'. Kinderen worden uitgenodigd verkleed als prinses of superheld naar de opening te komen. Daar ontmoeten ze echte prinsessen en superhelden en kunnen ze zich gratis laten schminken. Er zijn ook kleurplaten van superhelden. Ranja en snoepjes maken het feest compleet.

Jongeren van 12 t/m 16 jaar kunnen zaterdag vanaf 14.15 uur meedoen aan een schietwedstrijd. De winnaar wordt kermisjonkheer of -jonkvrouw. Hij of zij krijgt vrijkaartjes voor diverse attracties, een serenade op zondagochtend van Liberté en hij of zij mag met familie aanschuiven bij het koningsontbijt in zaal Wieleman. Aanmelden zaterdag vanaf 14.15 uur bij de schiettent op de kermis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden