De entree van moestuin Deelhoven.
De entree van moestuin Deelhoven. (Foto: Erwin Grob)

Kasteelboerderij in de Liemers houdt 13 oktober Open Moestuindag

Zondag 13 oktober tussen 13.00 uur en 16.00 uur viert Landgoed Huis Sevenaer in samenwerking met het Toeristisch Informatie Centrum 't Gelders Eiland (TIC), restaurant Eet-Lokaal, B&B Huis Sevenaer en Lot Lifestyle, het oogstseizoen met een open dag in Moestuin Deelhoven en de historische panden aan de Markt in Zevenaar.

Heeft u altijd al achter de muur van de moestuin willen kijken of de gerestaureerde rijksmonumenten aan de Markt/ Wittenburgstraat willen bezoeken, kom dan naar de open dag. U kunt ronddwalen door de moestuin, gidsen staan klaar om u te vertellen over de historie en de ecologie, de imker vertelt over het belang van de bij voor de teelt. Er is een interessante lezing met het thema “Ecologische voedselproductie, waarom?“ Reserveren voor de lezing is wenselijk (gratis) en kan via de landgoed agenda op www.huissevenaer.nl

Bak uw lekkerste appeltaart en ding mee naar het predicaat “meester appeltaartbakker van Sevenaer”. Tip: gebruik biologische appels uit moestuin Deelhoven, ze zijn die week in de aanbieding. Een deskundige jury beoordeelt de ingeleverde appeltaarten die daarna per opbod, verkocht worden. De opbrengst komt geheel ten goede aan het vrijwilligerswerk op het landgoed. Iedere deelnemer ontvangt een attentie twv €25,-.

Kinderen kunnen die middag onder begeleiding een insecten hotel maken. Opgeven is noodzakelijk en kan via de website van het TIC www.gelderseiland.nl

Kijk in de landgoed-agenda op www.huissevenaer.nl voor het uitgebreide programma. Wij hopen u op 13 oktober te mogen verwelkomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden