De film ‘Green Book’ gaat over pianist Don Shirley, die in 1962 met een Italiaans-Amerikaanse lijfwacht een tournee maakt door het zuiden van Amerika.
De film ‘Green Book’ gaat over pianist Don Shirley, die in 1962 met een Italiaans-Amerikaanse lijfwacht een tournee maakt door het zuiden van Amerika. (Foto: Patti Perret)

Oscarwinnaar ‘Green Book’ bij Filmhuus Westervoort

Bij Filmhuus Westervoort in Huize Vredenburg aan de Klapstraat is op woensdag 9 oktober de film ‘Green Book’ te zien. Een waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter en concertpianist die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter. Samen reizen ze door 'blanke' staten aan de hand van een speciale reisgids die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme. De film kreeg in februari een Oscar voor beste film.

Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur welkom in Huize Vredenburg. Het eerste kopje koffie of thee is gratis. De film begint om 20.00 uur en halverwege de avond is er een pauze. Slechthorenden kunnen dankzij de aanwezige ringleiding met een hoortoestel het geluid van de film beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.

Tickets kunnen worden gereserveerd voor 5 euro per stuk op filmhuuswestervoort.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden