Hans Poulussen: "Het nummer 'Het meisje aan de kassa' is gebaseerd op een ontmoeting die echt heeft plaatsgevonden."
Hans Poulussen: "Het nummer 'Het meisje aan de kassa' is gebaseerd op een ontmoeting die echt heeft plaatsgevonden." (Foto: René Nijhuis)

Hans Poulussen jaagt zijn droom na

Zondag 1 september was een bijzondere dag voor Hans Poulussen uit Duiven. Bij Jumbo Mennings in Westervoort werden die dag opnamen gemaakt voor de videoclip van een door hemzelf geschreven nummer: 'Het meisje aan de kassa'. Het moet het begin zijn van iets moois.

"En dan nu: Hans Poulussen. Applaus!" Zou het ooit zover komen? Hans Poulussen die wordt aangekondigd voor een optreden? De Duivenaar zelf hoopt het van harte. Hij mag dan al 55 jaar zijn, dromen staat iedereen vrij en niets is onmogelijk. Een feit is dat hij met 'Het meisje aan de kassa' een nummer heeft dat goed in het gehoor ligt. Het is nog wel Hans' enige nummer, maar hij kan ook covers zingen en hij heeft andere nummers klaarliggen. Als het gaat lopen, lijkt inderdaad niets onmogelijk.

Wie is Hans Poulussen? In het kort: een man die opgroeide in Velp, die na zijn trouwen in Doesburg ging wonen en later verhuisde naar Duiven. Hij is vader van vier kinderen en gescheiden. Hans werkte als conciërge op een school in Duiven. In zijn vrije tijd is hij veel met muziek bezig. Eigenlijk wist hij als klein jochie al dat hij zanger wilde worden, verklapt Hans. "Toen ik acht was ging ik met mijn ouders naar een optreden van Rob de Nijs in De Dumpel in Velp. Rob vroeg op een gegeven moment wie met hem het nummer 'Dag Zuster Ursula' wilde zingen. Ik gelijk mijn vinger omhoog en voor ik het wist stond ik naast Rob de Nijs op het podium."

Dat beeld van zichzelf op het podium, heeft zich in het hoofd van Hans Poulussen vastgezet. Dat wil hij weer. Maar ja, wie zit er op Hans Poulussen te wachten? Als zanger heeft hij geen enkele naam. In 2017 nam hij al eens een nummer op, maar daar wil hij weinig over kwijt. "Dat houd ik voor mezelf." Het heeft te maken met het verwerkingsproces na zijn scheiding in 2014 en de ziekte van zijn moeder. Zijn zelfvertrouwen, ook als zanger, moet weer langzaam worden opgebouwd en daar werkt Hans hard aan. Hij nam zelfs zangles en via producer Aad Klaris kwam hij eind vorig jaar in contact met Melchior Rietveldt van MBR Productions.

Hans: "Toen ik Melchior de eerste keer opbelde zei hij gelijk: wat heb jij een mooie stem. Ik vertelde hem dat ik zelf ook songteksten schreef en hij was gelijk geïnteresseerd. Melchior heeft de muziek geschreven van het nummer 'Het meisje aan de kassa' waarvoor we nu een videoclip hebben opgenomen. Hij gaat ook zorgen dat de clip bij de grote stations terechtkomt en online wordt gezet."

En dan is het afwachten. Gaat het nummer gedraaid en de clip bekeken worden en gaat het Hans Poulussen lukken een plaatsje te verwerven in het Nederlandstalige circuit. Hans: "Het nummer staat al op YouTube en ik krijg positieve reacties. Het leuke is ook dat het is gebaseerd op een ontmoeting die echt heeft plaatsgevonden. Het gaat over een meisje dat ik ken van supermarkten in Velp en Duiven. Daar werkt ze als kassière. We hebben verder niets, maar ik ben het een beetje gaan romantiseren. Zo is het liedje ontstaan."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden