Foto: Trees Rouw

Bob Dylan tribuut concert

Op vrijdagavond 11 oktober komt de band 60s Dylan een tribuut brengen aan Bob Dylan in cultureel centrum de Nieuwhof In Westervoort. Aanvang is 20.00u. De voorstelling duurt ongeveer 2 uur inclusief een pauze. Kaarten kosten 7,50 euro per stuk en dienen bij voorkeur vooraf gereserveerd en betaald te worden aan de balie/bar van De Nieuwhof. De band 60s Dylan, bestaande uit Frans Assink (zang, gitaar, mondharmonica), Bart Eugelink (gitaar, klarinetten, low whistle, trekzak, cajon), Martin Eugelink (zang, bas) zingt, speelt en vertelt.

In het begin van de roerige jaren zestig verwoordt Bob Dylan de gevoelens van zijn generatie. In 1961 vertrekt hij naar New York. Daar groeit hij in amper drie jaar tijd uit van een 19-jarige vagebond tot een popidool.

Alle liedjes die 60s Dylan speelt en zingt komen uit de akoestische beginperiode van Dylan's carrière in 1962, '63 en '64.

"Om te snappen waarom Dylan zo snel faam verwierf, moeten we de tijdgeest waarin hij de liedjes schreef kennen. Een tijd van rassenrellen, van de koude oorlog en van werkloosheid. 60s Dylan vertelt over het Amerika van '62, '63 en '64 en het effect ervan op de jonge Dylan", schrijft bandlid Frans Assink in een persbericht.

De muziek, ondersteund met authentieke filmbeelden, creëert een prachtig tijdsbeeld van de jonge Bob Dylan en het Amerika van de beginjaren zestig. Voor het publiek veel momenten van herkenning maar ook verrassende eye-openers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden