Activiteitengroep van De Zonnebloem (voor 40-65 jaar)

Wie zijn wij?

De activiteitengroep 40-65 is een onderdeel van De Zonnebloem, regio De Liemers. De groep richt zich op mensen van 40 tot 65 jaar met een fysieke beperking. Vijf vrijwilligers organiseren zo’n tien activiteiten per jaar voor u. Er worden geen bezoeken afgelegd bij de gasten. Het is ook geen praatgroep. Het accent ligt dus op samen iets doen.

Gasten

Op dit moment zijn er 34 gasten aangesloten. Deze mannen en vrouwen komen uit Zevenaar, Didam, Westervoort, Loil, Duiven, Pannerden, Giesbeek, Doesburg, Tolkamer en Herwen. Allemaal hebben ze een fysieke beperking, maar daar richten wij ons niet op. Bijvoorbeeld bij een creatieve activiteit. We zorgen dan voor een locatie die altijd rolstoeltoegankelijk is en beschikt over een rolstoeltoilet. Ruime plaatsen, zodat men ook met de rolstoel aan tafel kan plaatsnemen. Dit alles noemen wij de randvoorwaarden, die moeten natuurlijk goed zijn. Het accent kan hierdoor liggen op het genieten van de activiteit. Het enige dat gasten zelf regelen is het vervoer.

Wat organiseren wij?

Creatief bezig zijn zoals schilderen o.l.v. een kunstenaar, het beschilderen van een beeldje of een fles, bloemschikken, mozaïeken, wastekenen of happy painting
Een filmavond in het filmhuis, een avondje zingen in het meezing-café De Ogtent, bijwonen van een musical. Pannenkoeken eten of samen barbecueën op een gezellig terras, High Tea in het Horstenpark te Duiven. Een bezoek aan de Intratuin-Kerstmarkt.

Spreekt dit u aan en heeft u een fysieke beperking? Wilt u als gast deelnemen? 

Neem dan contact op met onze voorzitter: Agnes Feddes, 0316-262301, mailadres: a.feddes@upcmail.nl
Kijk ook eens op de site https://www.zonnebloem.nl/de-liemers

U bent van harte welkom!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden