Frans Brink: een Arnhemmer die sinds 1976 in Westervoort woont en al sinds zijn jeugd ansichtkaarten verzamelt.
Frans Brink: een Arnhemmer die sinds 1976 in Westervoort woont en al sinds zijn jeugd ansichtkaarten verzamelt.

Expositie over kermis in leegstaand pand Blokker

Net als vorig jaar is in het leegstaande pand van Blokker in De Wyborgh een expositie ingericht over de Westervoortse kermis. Gratis toegankelijk vanaf vandaag (woensdag) t/m 12 oktober tijdens de openingsuren van het winkelcentrum.

Samensteller van de expositie is opnieuw Frans Brink. Een Arnhemmer die sinds 1976 in Westervoort woont en al sinds zijn jeugd ansichtkaarten verzamelt. Eerst alleen van Arnhem, later ook van Westervoort. Zijn verzameling telt zo'n 12.000 kaarten. Voor de expositie in De Wyborgh maakt hij niet alleen gebruik van eigen materiaal. Frans: "Het succes van de tentoonstelling vorig jaar heeft me in contact gebracht met mensen die ook foto's hebben van de Westervoortse kermis. Zelfs voor volgend jaar heb ik nu al voldoende afbeeldingen."

Alle foto's zijn vergroot naar A4- of A3-formaat. Het Blokkerpand is verder aangekleed met de speciale kermis-T-shirts die al sinds 1992 worden gemaakt en zijn verzameld door Mark ten Bosch. De kermis in Westervoort is dit jaar van 5 t/m 8 oktober.

Frans Brink richt ook regelmatig in Arnhem exposities in met oude ansichtkaarten. Bijvoorbeeld tijdens de Nationale Monumentendagen en in oktober tijdens de 'Dag van de Arnhemse geschiedenis'.

Meer berichten